HerNews.gr
Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 10 θα τεθεί η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την εκκλησία.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της 16ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τελικά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης έπειτα από διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ταφεί ως ιδιώτης.

Παράλληλα θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επισήμους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην Αθήνα για να παραστούν στην κηδεία.

Μερικοί από τους επισήμους που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η μητέρα του και αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας η οποία  βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη. Τη βρετανική βασιλική οικογένεια πιθανόν θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον οποίο είχε βαπτίσει ο Κωνστίνος.

Τέλος είναι σίγουρο πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας για να τις εκπροσωπήσουν. Στην κηδεία θα παρευρεθεί και η Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου την οποία είχε επίσης βαπτίσει ο θανών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διάγγελμα: Τα 5 νέα μέτρα που έρχονται για τους ανεμβολίαστους

Her News b

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τον άδικο χαμό των δύο πιλότων – Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

HerNews ka

Άννα Κανδαράκη: «Το μητρικό ένστικτο είναι μύθος» – Τι είναι το σύνδρομο της «Μήδειας»

Her News