HerNews.gr
Αφιερώματα

8 ξένες ταινίες που γυρίστηκαν σε Ελληνικά νησιά

Μπορεί φαινομενικά να έχουμε χειμώνα αλλά σίγουρα μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων νοσταλγεί  και περιμένει με ανυπομονησία να έρθει και πάλι το καλοκαίρι που όλα είναι αλλιώς. Υπάρχουν πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί στα υπέροχα νησιά μας και που έχουν την μαγική δύναμη να μας ταξιδεύουν για λίγο και εμάς στους αγαπημένους μας προορισμούς.

Αφεθείτε στις παραλίες με λευκή άμμο και τον καταγάλανο ουρανό που περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά και αρχαία κτίρια να σας ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά σε μια στιγμή.

Οι αναλαμπές που προσφέρονται σε αυτές τις ταινίες, άλλες εκτυλίσσονται σε εξ ολοκλήρου μια τοποθεσία και άλλες συνδυάζουν ένα σωρό φανταστικών χωριών ή νησιών για να ταιριάξουν με την πλοκή, καταδεικνύουν μέσα από την ταινία την ομορφιά της γεωγραφίας και του πολιτισμού των ελληνικών νησιών.

Ερείπια από την εποχή της ελληνικής μυθολογίας και οι ηλιόλουστοι ουρανοί που προσφέρουν όμορφο φυσικό φως προσελκύουν παραγωγούς να κινηματογραφήσουν στα ελληνικά νησιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Και, καθώς η Ελληνική Επιτροπή Κινηματογράφου έχει επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης αδειών, προσφέροντας κίνητρα και απλώς διευκολύνει πολύ τα γυρίσματα στην Ελλάδα, τα γυρίσματα σε εντυπωσιακές τοποθεσίες στα ελληνικά νησιά είναι ακόμα πιο ελκυστικά.

1. The Big Blue ( Le Grande Bleu ) (1988) Αμοργός, Ίος

Η συναισθηματική ένταση της κινηματογραφικής εμπειρίας και τα μυστικιστικά θέματα της ιστορίας το έχουν κάνει ένα φαινόμενο λατρείας. Οι ελληνικές τοποθεσίες που γυρίστηκαν ήταν τα νησιά Αμοργός και Ίος. Αυτή είναι η μυθιστορηματική ιστορία δύο φίλων ελεύθερης κατάδυσης που μεγάλωσαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 προσπαθώντας να βουτήξουν σε βάθη άνω των 400 μέτρων (1.312 πόδια). Διαθέτει υπέροχη υποβρύχια φωτογραφία και εντυπωσιακή λήψη τοποθεσίας.

2. Shirley Valentine (1989) Μύκονος

Η Sirley Valentine, μια κουρασμένη Αγγλίδα νοικοκυρά με τάση να μιλάει με τους τοίχους, δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει διακοπές στην Ελλάδα όταν η φίλη της το εγκαταλείπει, η Sirley ταξιδεύει μόνη της στη Μύκονο. H ταινία όντως γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο νησί της Μυκόνου. Ξεκινά έναν παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα  με έναν Έλληνα σερβιτόρο που ονομάζεται Κώστας. Και κάπως έτσι ξεκινά η ζωή της στην Ελλάδα.

3. Mama Mia (2008) Σκόπελος, Σκιάθος

Περισσότερο από κάθε άλλο, το Mamma Mia! ενέπνευσε πολύ κόσμο να κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα μετά τα γυρίσματα στα ελληνικά νησιά. Το σύγχρονο μιούζικαλ, βασισμένο σε τραγούδια των ABBA,  με μια ανύπαντρη Αμερικανίδα μητέρα που έκανε την Ελλάδα σπίτι της. 

Mamma mia! Here We Go Again , το σίκουελ της αρχικής ταινίας του 2018, δεν επέστρεψε  στα ελληνικά νησιά λόγω των επιπλοκών που δημιούργησε η ελληνική γραφειοκρατία. Οι παραγωγοί μετέφεραν την τοποθεσία των γυρισμάτων σε ένα απομακρυσμένο νησί της Κροατίας, αν και η ιστορία βασιζόταν ακόμα στην Ελλάδα. Ο κακός τύπος για την Ελλάδα τουλάχιστον ώθησε την Ελληνική Επιτροπή Κινηματογράφου να εξορθολογίσει τη διαδικασία των γυρισμάτων στην Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά.

4. Kings of Mykonos: The Wog Boy 2 (2010) Μύκονος

Αυτή η αυστραλιανή ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Ο Στίβ Καραμίτσης από το The Wog Boy και ο καλύτερος φίλος του, Frank, ορίζονται και οι δύο από την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα και την αγάπη τους για τις γυναίκες, αντίστοιχα. Ο Στιβ ανακαλύπτει ότι κληρονομεί μια ταβέρνα και μια παραλία από έναν θείο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ στο ελληνικό νησί.

5. Lara Croft Tomb Raider: Cradle of Life (2003) Σαντορίνη

Η Angelina Jolie επιστρέφει ως Lara Croft σε αυτή τη γεμάτη δράση ταινία. Οι ελληνικές αρχαιολογικές αρχές είναι ειδικές στην πρόληψη της κλοπής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Αλλά τώρα υπάρχει ένας «επιδρομέας τάφων» που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες για την ταινία που γυρίστηκε στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης.

6. D’Agostino (2012) Σαντορίνη

Ο Άλαν κάνει μια καθιστική ζωή μέχρι που βρίσκει έναν κλώνο για να διαμορφώσει τον νέο του καλύτερο φίλο. Η ταινία γυρίστηκε με θέα την καλντέρα  της Σαντορίνης. Μερικές σκηνές γυρίστηκαν στην παραλία στους βράχους από κάτω.

7. Summer Lovers (1982) Σαντορίνη, Μύκονος, Κρήτη

Μια ένοχη απόλαυση που περιλαμβάνει τρεις τοποθεσίες, αυτή η ταινία φωτός στην ουσία είναι γεμάτη με πλάνα των Darryl Hannah και Peter Gallagher, ένα ακαταμάχητα αισιόδοξο soundtrack και ένδοξα πλάνα της Ελλάδας. Συνδυάζουν πολλές τοποθεσίες που γυρίστηκαν στα ελληνικά νησιά για να δημιουργήσουν ένα φανταστικό υπερ-νησί.

8. For Your Eyes Only (1981) Κέρκυρα

Ενώ προσπαθεί να εντοπίσει ένα σύστημα διοίκησης πυραύλων, ο Τζέιμς Μποντ μπλέκεται σε έναν ιστό εξαπάτησης, που περιστρέφεται από τον άτοπο Έλληνα επιχειρηματία Άρη Κριστάτο. Η περιπέτεια Μποντ, που γυρίστηκε στην Κέρκυρα, έχει τον υπ’ αριθμόν ένα Βρετανό κατάσκοπό να ερωτεύεται την όμορφη Μελίνα, η οποία θέλει να εκδικηθεί για τον φόνο των γονιών της.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

10 αγαπημένα τραγούδια για χρόνια πολλά στην Κατερίνα που γιορτάζει

Her News

Alexander McQueen: Ο Άγγλος σχεδιαστής μόδας που γεννήθηκε σαν σήμερα σχεδίασε τα πρώτα χαμηλοκάβαλα παντελόνια

Her News

Σπύρος Γιατράς: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των Αγγέλων

Her News