HerNews.gr
Ελλάδα

Κυψέλη: Ισόβια στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που τον έθαψαν στην ταράτσα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια μες στο σπίτι τους στην Κυψέλη και στη συνέχεια θάφτηκε στην ταράτσα του οικήματος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στη μητέρα του 7χρονου, η οποία ήταν και η μοναδική κατηγορούμενη στην υπόθεση μετά την αυτοκτονία του πατριού του στις φυλακές Κέρκυρας.

«Οδυνηρή υπόθεση» 

Για μία από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, που εισηγήθηκε την επιβολή κάθειρξης 15 ετών στη μητέρα, για την οποία είπε πως είχε πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της και εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

«Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους.

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε και στα βασανιστήρια που βίωσε ο μικρός Ανδρέας πριν φύγει από τη ζωή, επισημαίνοντας πως εάν η μητέρα δε γνώριζε θα είχε πάει στην αστυνομία.

«Η κατηγορούμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία» τόνισε ο εισαγγελέας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα – Στους 38 οι νεκροί

Her News

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος – Πότε «έρχονται» βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

HerNews ka

Εμπορικό Ναυτικό: Μυστήριο με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου – Το χρονικό της τραγωδίας

HerNews ka