HerNews.gr
Ελλάδα

Οι τιμές των διακοπών στην Ελλάδα αυξάνονται κατά 30% σε σύγκριση με το 2022

Οι τιμές των διακοπών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των οργανωμένων διακοπών και των πτήσεων, έχουν εκτοξευθεί κατά μέσο όρο κατά 30% σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το περιοδικό UK’s Which διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν κράτηση για πακέτο καλοκαιρινών διακοπών για το 2023 μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2022 και 3 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους θα είχαν πληρώσει 19 τοις εκατό περισσότερο κατά μέσο όρο από πέρυσι.

 Σε σύγκριση με τις μέσες τιμές για μια εβδομάδα διακοπών σε έξι δημοφιλείς προορισμούς –Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία και Κύπρος– διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είχε σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις, ακολουθούμενη από την Ιταλία.

Οι διακοπές στην Ελλάδα έρχονται με μέση τιμή 1.072 δολάρια

 Επτά  διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα κοστίζουν κατά μέσο όρο 30 τοις εκατό περισσότερο από το 2022, με μέση τιμή  867 λίρες ανά άτομο (1.072 δολάρια) για το καλοκαίρι του 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία του Travelsupermarket.com, το μέσο κόστος διακοπών για πακέτο στην Ιταλία έχει αυξηθεί κατά 23% στις 757 λίρες, ενώ η τιμή των διακοπών στην Τουρκία έχει αυξηθεί κατά 21% στις 799 λίρες.

Αυξήθηκε κατά 71% η τιμή των πτήσεων προς την Ελλάδα

Οι πτήσεις έχουν σημειώσει τις πιο σημαντικές αυξήσεις, διαπίστωσαν τα ξένα μέσα, με τις τιμές αυτό το Πάσχα να αυξάνονται κατά 51% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 2022.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον αναλυτή αεροπορικών ναύλων Skytra, το περιοδικό Which? ανέλυσε τις τιμές για απευθείας πτήσεις προς 15 δημοφιλείς προορισμούς στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ από έξι από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαπίστωσε ότι οι πτήσεις προς την Ιταλία και την Ελλάδα έχουν σημειώσει τις πιο σημαντικές αυξήσεις, με τους ναύλους να αυξάνονται κατά 71% και στις δύο περιπτώσεις.

Στα περισσότερα άσχημα νέα για τα πορτοφόλια των ταξιδιωτών, οι πτήσεις προς τη Γαλλία έχουν αυξηθεί κατά 45 τοις εκατό και οι πτήσεις προς την Ισπανία κατά 38 τοις εκατό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: «Ο ήλιος, οι θάλασσες και το φαγητό της Ελλάδας δεν υπάρχουν αλλού»

HerNews ka

Ρεγγίνα Μακέδου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της για τον καρκίνο

Her News b

Τέλος οι μάσκες από σήμερα – Τι θα ισχύει

Her News