HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: «Ο ήλιος, οι θάλασσες και το φαγητό της Ελλάδας δεν υπάρχουν αλλού»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης, έδωσε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ” και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολετάκη, όπου μίλησε για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και για την πρόοδο που έγινε τον μήνα Αύγουστο, σε αρκετά ικανοποιητικά -όπως δήλωσε- επίπεδα.

«Πρόκειται για έναν κλάδο που απασχολεί 5.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει κατά 1,2% στο ελληνικό ΑΕΠ, καθώς εξυπηρετεί τουρίστες με μεγάλο πορτοφόλι -από εύπορους μέχρι κροίσους VIP- οι οποίοι αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα μας», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης. 

Αρχικά η σεζόν κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από το αναμενόμενο, αλλά ανέβηκαν οι αριθμοί στην υψηλή τουριστική περίοδο, ιδιαίτερα τον Αύγουστο.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά δυστυχώς, φαίνεται όμως ότι ο Αύγουστος πηγαίνει αρκετά ικανοποιητικά. Υπάρχουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, πάει να “σωθεί η πατρίδα” και να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα», προσθέτει.

Αντίθετα στην Ευρώπη Ο θαλάσσιος τουρισμός κινήθηκε ανοδικά επίπεδα. «Λίγο με τα ακριβά καύσιμα, λίγο με τις συνολικές αυξήσεις, έχουν ανέβει τιμές στην χώρα μας, αλλά θεωρώ ότι παραμένουμε ένας καλός προορισμός πιο οικονομικός σε σχέση με την Ευρώπη. Ο ήλιος, οι θάλασσες, το φαγητό της Ελλάδας δεν υπάρχουν αλλού» τονίζει σε άλλο σημείο ο Γιώργος Βάλλης.

«Μύκονος και Σαντορίνη δεν είναι πλέον δημοφιλείς προορισμοί για τους πελάτες μας, λόγω των κλοπών, της ακρίβειας και του συνωστισμού από τα κρουαζιερόπλοια. Από την άλλη, αποφεύγουν νησιά στα οποία εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές όπως η Ρόδος. Επιλέγουν πιο πολύ νησιά στον Σαρωνικό, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά και φυσικά τα Ιόνια νησιά», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιώργος Βάλλης μιλά για το κόστος ενοικίασης ιστιοπλοϊκού: «Έτσι όπως έχουν πάει τα ακτοπλοϊκά, για να γυρίσει κάποιος εφτά νησιά με ξενοδοχεία και φαγητό το κόστος είναι πάνω κάτω το ίδιο αν συνυπολογίσουμε και τα καύσιμα. Σχεδόν διπλάσιο είναι το κόστος για να νοικιάσει κάποιος ιστιοπλοϊκό, καθώς οι τιμές ξεκινούν από τα 1500 € την εβδομάδα από κει και πέρα οι τιμές ανεβαίνουν. Για τις θαλαμηγούς οι μικρές είναι 20 με 30.000 € την εβδομάδα και μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ!».

Λέει και τονίζει πως: «Μιλάμε για τον VIP, τον καλό και ακριβό τουρισμό, αυτόν που αφήνει χρήματα στη χώρα μας. Είναι συνήθως Aμερικάνοι οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν κρουαζιέρα σε Ιόνιο, Κυκλάδες και Σαρωνικό.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κοζάνη: Εξέδιδαν 37χρονη έγκυο – Τρεις συλλήψεις για μαστροπεία

HerNews ka

Νίκος Μπάρτζης: «Χαμός» στο χωριό του – Φωτογραφίες

Her News b

Αποκλειστικό LIVE NEWS: Κορυφώνεται η αγωνιά για την 18χρονη που εξαφανίστηκε στις Σέρρες – Εικόνες από τη διαδρομή του ταξί που επέβαινε

HerNews ka