HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε και να εξελίξουμε τον χώρο και τα πληρώματα»

Ο νέος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης βρέθηκε καλεσμένος στα Παραπολιτικά και στην εκπομπή “Δυο αλλά όχι ξένοι” με την Μπάγια Αντωνοπούλου και τον Σπύρο Χαριτάτο.

Στη συνέντευξη του ο Γιώργος Βάλλης αναφέρθηκε αρχικά στα όσα σκοπεύει να κάνει ώστε να εξελιχθεί περισσότερο ο τουρισμός αναφορικά με τον δικό του κλάδο.

«Αρχικά βλέπουμε φέτος ότι θα έχουμε μια πολύ δυνατή σεζόν για το ερχόμενο καλοκαίρι, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκρατήσεις.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και πέρυσι από την Αμερική με τις απευθείας πτήσεις. Υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα. Αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε, είναι ότι θέλουμε να αναβαθμίσουμε και να εξελίξουμε τον χώρο και τα πληρώματα. Να έρθουν πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά στάνταρ όπως είναι στην Αγγλία και στην Ευρώπη, μέσω κάποιας εκπαίδευσης, σεμιναρίων, να ανεβούν λίγο τα μισθολογικά.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δοθούν 20 υποτροφίες στα μέλη μας, όπου είναι ένα κοστολόγιο πάνω από 300.000 ευρώ που γίνεται σε συνεργασία με τη “GMC Maritime” και με την “Elite Business School” στη Ζυρίχη. Αυτό δεν έχει ξανά γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Δίνεται δηλαδή στους Έλληνες αξιωματικούς-ναυτικούς με μια επιδότηση 50 και 60% να κάνουν κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να τους βοηθήσουν στο μέλλον και είναι μια μεγάλη αναβάθμηση και της εκπαίδευσης των πληρωμάτων».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βάλλης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε καθώς δεν μπορούσαν να βρουν άτομα λέγοντας:

«Για πληρώματα εσωτερικού χώρου όπως είναι οι καμαρότοι, οι μάγειρες κλπ, που δουλεύουν και στα ξενοδοχεία ή έξω σε άλλα πράγματα, μπορούν αυτοί οι άνθρωποι με κάποια σεμινάρια και κάποιες πιστοποιήσεις να μπουν στο χώρο σαν νέο ξεκίνημα με πολύ καλύτερα κέρδη από ότι έξω.

Καλό είναι να υπάρχει μια διαφήμιση και ένα ενδιαφέρον, και μέσω του ραδιοφώνου και μέσω της τηλεόρασης, γιατί ο κόσμος που μπορεί να το προσεγγίσει δεν είναι ακατόρθωτο, δεν έχουμε κόσμο. Και οι μισθοί όπως καταλαβαίνεται και οι ασφαλιστικές τους εισφορές, όλα είναι σε πολύ θετικό επίπεδο σε σχέση με το να δουλεύουν έξω στη στεριά».

Ο Γιώργος Βάλλης τόνισε:

«Εμείς δίνουμε την ευκαιρία λοιπόν και σαν ένωση και σε νέους ανθρώπους που ήδη είναι στον χώρο και θέλουν να μπουν στον χώρο, να μας προσεγγίσουν και να τους βοηθήσουμε να τους ανοίξουμε κάποιες πόρτες». 

Τέλος ο Γιώργος Βάλλης δήλωσε ότι:

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Και με τους μισθούς και με τα τίπς που παίρνουν όπως γνωρίζετε. Είναι τεράστιες οι διαφορές, μια ποιοτική ζωή και πολύ καλό περιβάλλον εργασίας. Μπορεί να είναι δύσκολη η δουλειά του Έλληνα ναυτικού στα σκάφη, με τη θάλασσα, με τους καιρούς, δεν είναι όλα ρόδινα αλλά θεωρώ ότι όλο αυτό το παίρνει πίσω το κάθε νέο παιδί».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

Instagram: @pupyc_

Facebook: PUPYC – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ

Γιώργος Βάλλης: Προσφέρει για πρώτη φορά σε συνεργασία με την GMC Maritime Academy 20 υποτροφίες για τα μέλη του

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Χαλάζι, βροχές, λασποβροχές και καταιγίδες την Δευτέρα

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης – Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Συνεισφορά σε 34 οικογένειες για την ημέρα της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου

HerNews ka

Θύμα ληστείας η πρώην Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου – Eίχαν στήσει «καρτέρι» έξω από το σπίτι της

Her News