HerNews.gr
Beauty

Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δεν θυμόμαστε καλά την πρώτη φορά που είχαμε μαύρους κύκλους. Κι όμως, μια μέρα, εγκαταστάθηκαν κάτω από τα μάτια μας —απρόσκλητοι, προσέξτε— και απλώς δεν έφυγαν ποτέ. Αν και υπάρχουν πολλές αιτίες των μαύρων κύκλων (θα φτάσουμε σε αυτές παρακάτω), υπάρχουν επίσης διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, από κρέμα ματιών ακόμα και ένα πολύ καλό concealer όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, με τους πιο συνηθισμένους να είναι η γήρανση, η γενετική και ο τρόπος ζωής σου. Αλλά ας “βουτήξουμε” στα συγκεκριμένα:

  • Μελάγχρωση: Τα αίτια της μελάγχρωσης μπορεί να ποικίλουν: Μπορεί να είναι γενετική – που είναι πιο συχνή σε ορισμένες εθνότητες, ή εξανθήματα όπως το έκζεμα – που σε συγκεκριμένους τόνους δέρματος εμφανίζονται ως μαύροι κύκλοι.
  • Γήρανση: Καθώς γερνάμε, υπάρχει μια μετατόπιση ή συρρίκνωση του λίπους που βρίσκεται κάτω από το μάτι και απορρόφηση του τροχιακού οστού. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε μια κοιλότητα και σκιά κάτω από το μάτι που εμφανίζεται ως μαύρος κύκλος. Πέρα από αυτό, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας λεπταίνει επίσης, γεγονός που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο ορατά κάτω από το μάτι.

  • Αγγειακή συμφόρηση: Οι αλλεργίες ή το κρυολόγημα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε επιδείνωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η συμφόρηση δημιουργεί πίεση παντού — ακόμη και κάτω από τα μάτια σας. Αυτή η συμφόρηση ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία καθιστώντας δύσκολη την αποστράγγιση του αίματος από το πρόσωπο προς την καρδιά, με αποτέλεσμα να λιμνάζει κάτω από τα μάτια.

  • Έλλειψη ύπνου: Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι αλήθεια. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά ή εργάζεστε πολλές ώρες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε μαύρους κύκλους.
  • Υποκείμενο ιατρικό ζήτημα:  Το δέρμα μας είναι αντανάκλαση της συνολικής μας υγείας. Ο υποθυρεοειδισμός και ορισμένες διατροφικές ελλείψεις μπορεί να επιδεινώσουν τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Είναι σημαντικό να κάνετε μια φυσική εξέταση με τον παθολόγο σας.
  • Γενετική: Οι γονείς είχαν εμφανείς μαύρους κύκλους; Αν συμβαίνει αυτό, είναι πιο πιθανό να το κάνετε και εσείς, 

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να προσπαθείς να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ και να παραμένεις ενυδατωμένος. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει μαύρους κύκλους έναντι του ενυδατωμένου δέρματος. Για τους μαύρους κύκλους που οφείλονται σε αλλεργίες, ένα OTC φάρμακο μπορεί να βοηθήσει. Αλλεργικά Shiners συχνά ανταποκρίνονται καλά σε αντιισταμινικά ή ρινικά σπρέι που μειώνουν τη συμφόρηση της μύτης.

Ανεξάρτητα από τη βασική αιτία, εάν καπνίζετε τσιγάρα ή πίνετε αλκοόλ, αυτό πιθανότατα δεν σας βοηθά. Η διακοπή του καπνίσματος είναι κρίσιμη και για όλους τους τύπους μαύρων κύκλων. Το κάπνισμα περιέχει πολλές τοξίνες που καταστρέφουν το κολλαγόνο που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επίσης ένας τρόπος είναι να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη αλκοόλ. Το αλκοόλ οδηγεί σε αφυδάτωση που μπορεί να επιδεινώσει το εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Μπορείτε -και πρέπει- επίσης να προσθέσετε μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να απο μακρύνετε τους μαύρους κύκλους.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τους μαύρους κύκλους;

Και πάλι, ο ύπνος και η ενυδάτωση είναι θεμελιώδεις. Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ. Και όπως πάντα, η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για την αποφυγή περαιτέρω μελάγχρωσης.

Η συνολική υγεία του δέρματός μας αντανακλά επίσης τη διατροφή μας, επομένως είναι σημαντικό να τρώμε μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελαιόλαδο: Η λύση για υγιή, μακριά και λαμπερά μαλλιά

Her News

Δανάη Μπάρκα: Φόρεσε το τέλειο κραγιόν για καστανές επιδερμίδες

HerNewskl

Σοφία Χατζηπαντελή: Υιοθέτησε την τάση του blunt bob

HerNewskl