HerNews.gr
Διεθνή

Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ανείπωτη τραγωδία σε Τουρκία και Συρία

Πώς να περιγράψεις με λέξεις τη φρίκη; Πώς ν’ αποτυπώσεις την κόλαση; Πώς να εκφράσεις όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία; Μόνο τα κλικ των φωτογράφων μπορούν… Όσο μπορούν… Γιατί τίποτα δεν μπορεί να καταγράψει μια μάνα που ψάχνει το παιδί της στα συντρίμμια.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Κι αν οι καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολο το έργο των ανθρώπων που με γυμνά χέρια ξεθάβουν τους συγγενείς τους κάτω από τα συντρίμμια που άφησε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ, εκείνοι συνεχίζουν απτόητοι και με περισσότερο πείσμα την αναζήτησή τους.

Παντού ουρλιαχτά, κλάματα, απελπισία, απόγνωση… Μανάδες να ψάχνουν τα παιδιά τους. «Βρείτε την» εκλιπαρούσε μία κοπέλα τους διασώστες «βρείτε την κόρη μου, τη λένε Ayse».

Σεισμός στην Τουρκία

Οι ώρες περνούν βασανιστικά. Μέχρι που νυχτώνει. Ησυχία παντού. Και κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών και από πάνω, εκεί που υπάρχει ζωή, αν αυτό λέγεται πλέον ζωή… Κι όλοι τους να κοιτάζονται στα μάτια και μ’ ένα βουβό “γιατί” να ψάχνουν απαντήσεις. Ησυχία παντού. Μήπως κι ακουστεί μια φωνή από τη… γη. Αυτή που ταρακουνήθηκε και μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να γκρεμίσει σπίτια, όνειρα, ζωές!

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από το σεισμό αυξάνεται σε 4.890.

Σεισμός στην Τουρκία

Ο Ορχάν Τατάρ, αξιωματούχος της AFAD, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, ενώ 5.775 κτίρια έχουν καταστραφεί από το σεισμό, μετά τον οποίο σημειώθηκαν 285 μετασεισμοί.

Σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στην Τουρκία

Πηγή: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εμίνεμ: «Παραλίγο να πεθάνω από υπερβολική δόση ναρκωτικών!»

HerNews ka

Matthew Perry: Η φίλη του αποκαλύπτει ποιον συμπρωταγωνιστή του είχε επιλέξει να τον υποδυθεί στην βιογραφική του ταινία

HerNews ka

Kanye West: Στη Disneyland με τη σύζυγό του Bianca Censori και την κόρη του North

HerNews ka