HerNews.gr
Αφιερώματα

Σαρλίν του Μονακό: Μια λαμπερή πριγκίπισσα χαμένη στο σκοτάδι της κατάθλιψης

«Δεν ήταν σε θέση να φάει στερεά τροφή για περισσότερο από μισό χρόνο εξαιτίας των επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Λάμβανε μόνο υγρά με καλαμάκι και έχασε σχεδόν το μισό βάρος του σώματός της», διαβάζαμε τον περασμένο ∆εκέμβριο στα διεθνή ΜΜΕ για την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Την πριγκίπισσα που ξεκίνησε ως η «νέα Γκρέις Κέλι», κάνοντας μάλιστα και μια εμβληματική φωτογράφηση ακριβώς 12 χρόνια πριν, οπότε έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, και τώρα δείχνει να επανακάμπτει. Ετσι ισχυρίζεται τουλάχιστον.

«Οι γονείς της έχουν μετακομίσει κοντά της. Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεται καλύτερα», πληροφορούν insiders το βασιλικότερο των βασιλέων «Τatler», για το οποίο πόζαρε υπέρλαμπρη τον ∆εκέμβριο του 2010. Είναι δυνατόν αυτή η δυναμική γυναίκα να έγινε σκιά του εαυτού της;

Αν λάβουμε υπόψη μας συναθλήτριές της στην κολύμβηση, ένα σπορ μέσω του οποίου από πιτσιρίκα είχε αποδείξει πόσο φιλόδοξη και αποφασιστική είναι, όχι. «Ηξερε πού έμπλεκε όταν παντρεύτηκε τον Αλβέρτο. Είναι ευφυέστατη, το κρύβει». Κι όμως, και τα παραπάνω πάλι τα δημοσιοποίησε το «Tatler», στο οποίο είχε ανοίξει τις πόρτες του παλατιού, όπου στεγάζει την ευτυχία (;) της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Το «Secret» αναζήτησε και βρήκε αυτές τις ομολογουμένως θεϊκές, προ 12ετίας, λήψεις της, που καμία σχέση δεν έχουν με την ψηλόλιγνη ξανθιά η οποία τον Νοέμβριο, λίγο μετά την επιστροφή της στο πριγκιπάτο από τη Ν. Αφρική, τη γενέτειρά της, όπου βρισκόταν για μήνες, εισήχθη σε κλινική για θεραπεία. Το ότι «υποφέρει από εξάντληση», όπως δήλωσε ο «τέλειος», όπως μια φορά κι έναν καιρό τον αποκαλούσε, σύζυγός της, πρίγκιπας Αλβέρτος, κάποιοι το υιοθέτησαν.

Αλλοι πάλι κάνουν τα βιτριολικά τους σχόλια, υπερτονίζοντας ότι «δεν είναι Νταϊάνα. Οι Μονεγάσκοι δεν μπορούν να την ελέγξουν». Τι δήλωνε τότε, το μακρινό πια 2010; Αυτό κι αν έχει σημασία. Οσα ρομαντικά και μελιστάλαχτα έλεγε ίσως δεν τα θυμάται κανείς… Ισως.

O «ένας»

Η Σαρλίν, πρωταθλήτρια κολύμβησης από τη Ν. Αφρική, το 2010, λιγότερο από επτά μήνες πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, έδειχνε ότι είχε βρει τον «έναν» της. Εσταζε μέλι για τον πρίγκιπα λίγο προτού βουτήξει στα αχαρτογράφητα έως τότε για εκείνη νερά του γάμου, αλλά και του δαιδαλώδους royal πρωτοκόλλου, που
μάλλον την πονοκεφάλιαζε a propos. Kαι ας μην το «φώναζε».

Το ξανθό κορίτσι, που γεννήθηκε στο Μπουλαουάγιο της Ζιμπάμπουε το ’78 και κολυμπούσε σαν δελφίνι από τα 8, δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν πριγκίπισσα. Τον Ιούλιο του 2011, ωστόσο, έζησε το παραμύθι της. ∆ιαδέχτηκε την Γκρέις Κέλι. Επειτα από τέσσερα χρόνια αναμονής, ο Αλβέρτος τής πέρασε το μονόπετρο-κορώνα για να την παρουσιάσει επισήμως πια, περήφανος σαν παγώνι, στο πριγκιπάτο.

Από τότε ξεκίνησε μια ιστορία με περισσότερες δραματικές αποχρώσεις και από την πιο δακρύβρεχτη σαπουνόπερα. Με εξίσου ισχυρές δόσεις glamour. «Στα 22 βρισκόμουν στο Μόντε Κάρλο για αγώνα κολύμβησης. ∆εν ήθελα να εμπλακώ συναισθηματικά με κανέναν. Οταν όμως συνάντησα τον Αλβέρτο, ήταν σαν κάλεσμα της μοίρας, ένιωσα πως ήταν το πεπρωμένο μου. Μου κόπηκαν τα γόνατα. Ηξερα ότι ήταν o άνθρωπός μου», έλεγε η Σαρλίν τον ∆εκέμβριο του 2010. «Είναι ο πιο γενναιόδωρος και γοητευτικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει – είναι τέλειος παντού. Η υπομονή του, η δοτικότητα, η φροντίδα του απέναντί μου, το χάρισμά του να κάνει οποιονδήποτε συναναστρέφεται να νιώθει ξεχωριστός… Είναι ο άντρας των ονείρων μου. Τον σέβομαι και τον κατανοώ».

«Κατανοώ» σαφώς σημαίνει πως «ήξερε πού έμπλεκε», ότι με το που θα παντρεύονταν -και νωρίτερα- θα άλλαζε εντελώς η καθημερινότητά της, όπως θα πρόσθεταν οι… συνήθεις ύποπτες, οι συναθλήτριές της.

Το 2008, ενώ πια είχε γνωστοποιηθεί η σχέση της με τον Αλβέρτο, προπονείτο για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο. Ομως, εξαιτίας τραυματισμών, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κολύμβηση, τη μεγάλη της αγάπη. «Το να εγκαταλείψω την κολύμβηση ήταν η δυσκολότερη απόφαση.

∆εν ήμουν προετοιμασμένη για τις αλλαγές που θα έρχονταν», επεσήμανε η Σαρλίν στο «Tatler».

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρόμι Σνάιντερ: Η δραματική ζωή της «θλιμμένης πριγκίπισσας», ο έρωτας με τον Αλέν Ντελόν και το τραγικό φινάλε

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Ερωτήσεων: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Finos Film «Πορτοκαλάδα θέτε;»

HerNews ka

11 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα για τη νόσο του Πάρκινσον

HerNews ka