HerNews.gr
Beauty

Skin slugging: Tο μεγαλύτερο trend των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας!

To skin slugging είναι το νέο trend που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδους. Όσοι χρήστες έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο skincare trend τονίζουν τα θεαματικά αποτελέσματα που έφερε στην επιδερμίδα τους. 

skin slugging

Τι είναι όμως το skin slugging; Ποια οφέλη έχει αυτή η μέθοδος για το πρόσωπο και για ποιες επιδερμίδες δεν είναι κατάλληλη η τεχνική αυτή;  

Στην πραγματικότητα το skin slugging δεν είναι τίποτα άλλο από μια πολύ παλαιά τάση που απλά τώρα κάνει την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται ευρέως γνωστή σε πολλούς χρήστες. 

Τι είναι το skin slugging; 

Αρχικά, η ονομασία της εν λόγω τάσης προέρχεται από το έκκριμα που αφήνει πίσω του στο σαλιγκάρι κατά την κίνησή του. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τάση δεν σχετίζεται καθόλου, ούτε περιέχει το συγκεκριμένο συστατικό που βλέπουμε αρκετά στο διαδίκτυο, επίσης. Απλά η έκκριση αυτή έχει δώσει το όνομά της στο slugging.  

Με τον όρο “skin slugging” αναφερόμαστε στη διαδικασία του να αλείφουμε στο πρόσωπό μας βαζελίνη το βράδυ και να την αφήνουμε εκεί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Η παραπάνω τεχνική υπόσχεται βαθιά λάμψη και ενυδάτωση και πολλοί χρήστες που το έχουν δοκιμάσει, έχουν αναφέρει πως το δέρμα τους πραγματικά ακτινοβολεί! 

Η βαζελίνη έχει μια απλή και πολύ αποφρακτική σύσταση σχηματίζοντας, έτσι, στο δέρμα του προσώπου μας ένα προστατευτικό στρώμα, το οποίο συνδράμει στην βαθιά ενυδάτωση του δέρματός μας, με αποτέλεσμα να μην ξεραίνεται. Αυτή η βαθιά ενυδάτωση, μαζί με την καταπολέμηση της ξηροδερμίας οδηγούν στην απόκτηση του λαμπερού δέρματος για το οποίο κάνουν λόγο οι χρήστες του διαδικτύου.  

 Ποια είναι η διαδικασία για να εφαρμόσετε το skin slugging στο πρόσωπό σας; 

Η διαδικασία για να εφαρμόσετε το skin slugging στο πρόσωπό σας είναι αρκετά απλή και γρήγορη, περιλαμβάνοντας 5 βήματα. Τα βήματα αυτά για να ενσωματώσετε το slugging στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας είναι τα εξής:   

1.Η προετοιμασία του δέρματός σας 

Το skin slugging πρέπει να γίνεται μόνο σε καθαρό δέρμα, οπότε ξεκινήστε τη βραδινή σας ρουτίνα με καθαρισμό, απολέπιση (εάν χρειάζεστε) και ενυδάτωση, ενώ για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας, αποφύγετε προϊόντα περιποίησης με συστατικά όπως είναι: τα άλφα-υδροξυοξέα, τα βήτα υδροξυοξέα και τα ρετινοειδή. Τα συστατικά αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας μόλις “παγιδευτούν” κάτω από το φράγμα της βαζελίνης. 

skin slugging  

2. Η ποσότητα της βαζελίνης

Μια μικρή ποσότητα βαζελίνης είναι αρκετή για να ενυδατώσει το πρόσωπό σας και να το κάνει να λάμπει λόγω της παχύρρευστης σύστασής της. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε την βαζελίνη μόνο στα ξηρά σημεία του προσώπου σας και να αφήσετε ελεύθερα τα πιο λιπαρά.  

  

  1. Ο χρόνος για τον ύπνο

Αφού τοποθετήσετε τη βαζελίνη στο πρόσωπό σας, οφείλετε να περιμένετε μισή ώρα μέχρι να ξαπλώσετε, ώστε να έχει απορροφηθεί μεγάλο μέρος του προϊόντος. Ο λόγος που πρέπει να περιμένετε είναι για να μην λερώσετε το μαξιλάρι και τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να χάσετε, έτσι, πολύτιμο προϊόν από το πρόσωπό σας.    

  1. Η ώρα του ύπνου

Κατά την ώρα του ύπνου δε θα πρέπει να σας απασχολεί καθόλου η βαζελίνη που υπάρχει στο πρόσωπό σας. Αντιθέτως, κοιμηθείτε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται, κάτι, επίσης ευεργετικό, για το δέρμα σας. 

  1. Το πρωινό πλύσιμο του προσώπου

Το πρωινό πλύσιμο του προσώπου είναι απαράβατος κανόνας είτε έχετε εφαρμόσει το slugging, είτε όχι. Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας όταν ξυπνάτε, αφού το δέρμα μπορεί να περιέχει νεκρά κύτταρα, έλαια και βακτήρια που καλό είναι να απομακρυνθούν για να διατηρήσετε την υγεία του προσώπου σας.  

Το άφθονο νερό δεν είναι πάντα αρκετό. Πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου, που να ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας. Εάν παρατηρήσετε πως το slugging σας προκαλεί κάποιου είδους ξηροδερμία ή ενόχληση, τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο πιο ήπιο καθαριστικό κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα.  

 Ποια είναι τα ακριβή οφέλη του skin slugging; 

Το προστατευτικό φράγμα που δημιουργεί η βαζελίνη στο δέρμα σας λειτουργεί ως φράγμα που εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας και της λιπαρότητας από την επιφάνεια του προσώπου σας. Αυτό ακριβώς προσφέρει το slugging και θα σας εξηγήσουμε αμέσως και τα τρία βασικά του πλεονεκτήματα: 

  • Ενυδατώνει: Η διατηρούμενη ενυδάτωση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όσο διαρκεί ο ύπνος σας) μπορεί να κάνει πιο εύκαμπτη και ελαστική την επιδερμίδα μας, ενισχύοντας τα στρώματα του δέρματός μας.  
  • Προστατεύει: Η χρήση βαζελίνης οδηγεί προστατευτικά, αφού αφήνετε εκτός τα εξωτερικά, βλαβερά μόρια, που μπορεί να υπάρχουν στο περιβάλλον σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, από το να εισέλθουν στο δέρμα σας και να σας προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό. 
  • Επιδιορθώνει τις βλάβες: Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, μια επίστρωση βαζελίνης τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω απώλειας νερού από αυτό και να του επιτρέψει να αναδομηθεί εις βάθος. 

  Πότε δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε το skin slugging; 

Το slugging δεν είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που δε θα πρέπει να το επιχειρήσετε: 

  • Εάν έχετε λιπαρό δέρμα: Το δέρμα που είναι λιπαρό έχει ήδη ένα επαρκές ή ακόμη και πολύ στιβαρό λιπιδικό στρώμα και δεν χρειάζεται επιπλέον προσθήκη υγρασίας και ενυδάτωσης (μέσα από τη βαζελίνη) στην επιφάνειά του. 
  • Με τάση ακμής: Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που ισχύει για το λιπαρό δέρμα ισχύει και για το δέρμα με τάση ακμής. Το slugging θα μπορούσε να επιδεινώσει τα δέρματα αυτά και όχι να τα βελτιώσει.  
  • Μολυσμένο δέρμα: Εάν έχετε οποιοδήποτε είδος λοίμωξης ή ανοιχτό τραύμα, μην δοκιμάσετε το skin slugging.  

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bloss: Το απόλυτο makeup trend για το φετινό καλοκαίρι

HerNewskl

Απλά βήματα για πεντικιούρ στο σπίτι

Her News

Kate Middleton: H μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της και η νέα τάση των layers

HerNewskl