HerNews.gr
Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Ελεύθερος παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτο το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Νωρίτερα, στον ηθοποιό είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών.

Όμως, η εισαγγελέας εισηγήθηκε η έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

«Οι καταγγελόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικά πλέον προς αυτόν» είπε χαρακτηριστικά η είσαγγελέας Στέλλα Στόγια. 

«Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί,δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να χορηγήσει το δικαστήριο σας ανασταλτική δύναμη στην έφεση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του» τόνισε η εισαγγελέας. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Nωρίτερα, ποινή κάθειρξης 6 ετών για την απόπειρα βιασμού που έλαβε χώρα το 2010 επέβαλε ομοφωνα το Mικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ για την απόπειρα βιασμού του 2014, αποφάσισε επίσης ομόφωνα την επιβολή ποινης 5 ετών, ακολούθησε η συζήτηση συνεχίζεται και για τη συγχώνευση των ποινών.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 28/3 η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Her News

Οι Έλληνες γυρίζουν πλάτη στη ρωσική βότκα – Αλλάζει όνομα η Stolichnaya ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Her News

Ρένα Βασιλάκη: Η υποψήφια πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεων παρουσιάζει το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδιασμού της

Her News