HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Ψυχολόγος για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όταν κάποιος πάει σε χαρτορίχτρα, νομίζει πως μπορεί να ελέγξει το μέλλον»

Η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, μιλά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Τις καλές σχέσεις που διατηρούσαν η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη και, μάλιστα, αφού έχασαν και το τρίτο τους παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου του 2022, θέλησε να παρουσιάσει στο δικαστήριο ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, όταν εξέταζε τον εν διαστάσει σύζυγό της στο δικαστήριο.

ρουλα

Η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, αναφέρει πως στα μηνύματα μπορούμε να αντιληφθούμε την έλλειψη θρήνου από το ζευγάρι αλλά και την επίσκεψη της Ρούλα Πισπιρίγκου σε χαρτορίχτρα.

«Βλέπουμε μια απουσία θρήνου, η οποία μας προκαλεί εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι λειτουργούμε περισσότερο συναισθηματικά από λογικά και όσο πιο ανώριμη είναι μια προσωπικότητα, τόσους περισσότερους τρόπους ψάχνει για να υποστηρίξει τον εαυτό της και να συνυπάρξει με τους άλλους ανθρώπους», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Ένας άνθρωπος που πάει σε χαρτορίχτρα μας παραπέμπει στη μαγική σκέψη του παιδιού που νομίζει πως ό,τι μπορεί να σκεφτεί μπορεί και να γίνει. Νομίζει πως μπορεί να ελέγξει το μέλλον. Στη παιδική σκέψη αυτό είναι μια φυσιολογική μορφή ανάπτυξης. Όταν όμως, αυτού του τύπου τη μαγική σκέψη τη βλέπουμε σε έναν ενήλικα που όμως έχει ανώριμα χαρακτηριστικά, μιλάμε για ανθρώπους που έχουν την μεθόδευση να κάνουν ό,τι σκεφτούν. Αυτό δεν δηλώνει παράνοια αλλά εμμονική σκέψη».

Αναφορικά με τον Μάνο Δασκαλάκη, η κ. Αθανασίου αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία λογική στα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου μεταξύ Ρούλας και Μάνου λίγες μέρες αφού είχαν χάσει τη Τζωρτζίνα.

«Ο καθένας βιώνει τον θρήνο με διαφορετικό τρόπο. Απλά εδώ δεν βλέπουμε καθόλου τον θρήνο, ούτε καν μούδιασμα. Επειδή δεν βλέπουμε να υπάρχει συναίσθημα, τότε πως μπορούν να αγαπηθούν μεταξύ τους;».

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άννα Βίσση: “Όταν ξανασυναντηθήκαμε με τον Νίκο Καρβέλα ήταν συγκινητικό, ανανεωτικό”

HerNewskl

Μαίρη Βυτινάρος: «Αγαπώ τον Γιώργο Καράβα, είναι καλός άνθρωπος»

Her News b

Ερωτευμένος ο Αλέξης Παππάς: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη σύντροφό του

Her News