HerNews.gr
DECORNEWS

5 λόγοι για να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα!

Πιθανότατα γνωρίζετε όλες τις δικαιολογίες και μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει μία (ή περισσότερες) από αυτές:

  • «Δεν έχω χρόνο».
  • «Κανείς δεν πρόκειται να το δει έτσι κι αλλιώς».
  • “Δεν είναι σημαντικό.”
Οι δικαιολογίες είναι εύκολες, αλλά όταν πρόκειται για αυτό, είναι επίσης εύκολο να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί. Όχι, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια οθόνη αντάξια του Pinterest ή του Elle Decor—εκτός και αν σας αρέσει κάτι τέτοιο οπότε go for it.

Αλλά μια γρήγορη διόρθωση των μαξιλαριών και το τράβηγμα των σεντονιών και του παπλώματος διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ολόκληρη την κρεβατοκάμαρα σας να φαίνεται καλύτερη αμέσως. Πέρα από αυτό, ωστόσο, υπάρχουν μερικά εκπληκτικά οφέλη από το να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα.

Ξεκινάει σωστά η μέρα σας

Μπορεί να είναι ένα μικρό επίτευγμα, αλλά το στρώσιμο του κρεβατιού δίνει τον τόνο για όλη την ημέρα. Αν στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, θα έχετε ολοκληρώσει το πρώτο καθήκον της ημέρας. Θα σας δώσει μια μικρή αίσθηση υπερηφάνειας και θα σας ενθαρρύνει να κάνετε μια ακόμη εργασία και άλλη και άλλη. Μέχρι το τέλος της ημέρας, αυτή η εργασία που έχει ολοκληρωθεί θα έχει μετατραπεί σε πολλές εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί. Το να στρώνετε το κρεβάτι σας θα ενισχύσει επίσης το γεγονός ότι τα μικρά πράγματα στη ζωή έχουν σημασία.

Σας ενθαρρύνει να διατηρείτε το υπόλοιπο δωμάτιο σας τακτοποιημένο

Ακόμη και η πιο οργανωμένη, όμορφη κρεβατοκάμαρα φαίνεται λιγότερο τακτοποιημένη με ένα άστρωτο κρεβάτι, και το αντίθετο ισχύει επίσης. Όταν το κρεβάτι είναι στρωμένο, βοηθά το υπόλοιπο δωμάτιο να δείχνει περιποιημένο, ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο. Ακόμα καλύτερα, αφού έχετε τη συνήθεια να στρώνετε το κρεβάτι σας, πιθανότατα θα εμπνέεστε να βελτιώσετε την εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας σας με άλλους τρόπους, ακόμα και αν είναι πολύ μικρή. Από τις μικρές απαρχές μεγαλώνουν τα σπουδαία πράγματα. Ίσως μετά, να ασχοληθείτε με την ντουλάπα.

Οδηγεί σε καλύτερη παραγωγικότητα

 Το καθημερινό στρώσιμο κρεβατιού γίνεται μια βασική συνήθεια, κάτι που ξεκινά μια αλυσίδα από άλλες καλές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και σου δίνει την αίσθηση ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη.

Αυτές οι βασικές συνήθειες οδηγούν  σε μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας και ισχυρότερες δεξιότητες στην τήρηση ενός προϋπολογισμού. 2 Αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα, απλώς αφιερώστε ένα ή δύο λεπτά για να τραβήξετε προς τα πάνω τα σεντόνια και το πάπλωμα.

Μειώνει το άγχος σας και βελτιώνει τη διάθεσή σας

Περνάτε περίπου το ένα τρίτο της ζωής σας στην κρεβατοκάμαρά σας και η εμφάνιση του δωματίου σας επηρεάζει τη διάθεσή σας. Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι ήρεμος, χαλαρός, ικανός και προσγειωμένος όταν περιτριγυρίζεσαι από αποδιοργάνωση.
Ένα σωστά στρωμένο κρεβάτι (όχι, δεν χρειάζεται να είναι σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα) κάνει αμέσως ολόκληρο το δωμάτιο να φαίνεται ενωμένο, δημιουργώντας μια λεπτή ατμόσφαιρα ηρεμίας και ικανότητας . Ένα στρωμένο κρεβάτι δείχνει ότι νοιάζεστε για τον εαυτό σας και το σπίτι σας και ότι το αίσθημα της φροντίδας σας βοηθά να ανυψώσετε τη διάθεσή σας και να ελαφρύνετε τα συναισθηματικά σας βάρη.

Απλώς φαίνεται και δείχνει καλύτερα

Σκεφτείτε πώς είναι να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το πρώτο πράγμα που τραβάει το μάτι σας είναι ένα τακτοποιημένο κρεβάτι που σας παρακαλεί πρακτικά να γλιστρήσετε ανάμεσα στα μαλακά σεντόνια . Τώρα φανταστείτε το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά με ένα άστρωτο, τσαλακωμένο κρεβάτι. Μάλλον  θα καλούσες αμέσως την υπηρεσία καθαριότητας. Εξακολουθείτε να θέλετε να πέσετε μέσα σε αυτό το κρεβάτι; Πιθανώς όχι.

Υπάρχει απλώς κάτι για ένα στρωμένο κρεβάτι που αισθάνεται καλύτερα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, εν μέρει επειδή κάνει το κρεβάτι να φαίνεται πιο καθαρό (ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν έχετε αλλάξει σεντόνια εδώ και εβδομάδες) και εν μέρει επειδή όταν ένα κρεβάτι φαίνεται καλό, έχει επίσης ωραία αίσθηση.

Αφιερώστε λοιπόν αυτά τα δύο λεπτά κάθε πρωί για να στρώσετε το κρεβάτι σας. Απλώς μπορεί να βελτιώσει ολόκληρη τη ζωή σας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7 έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα για το μπάνιο

HerNews ka

Ράφια φυτών: Είναι στην τάση ως ένας απλός τρόπος για να ζωντανέψετε το σπίτι σας – 3 βήματα για να τα τελειοποιήσετε

HerNews ka

Πώς να “ντύσετε” ένα παράθυρο χωρίς κουρτίνες – Εναλλακτικές λύσεις & ιδέες

HerNews ka