HerNews.gr
DECORNEWS

7 έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα για το μπάνιο

Η αποθήκευση των απαραίτητων ειδών μπάνιου είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι κάποια στιγμή. Είτε έχετε να κάνετε με έναν μικρό χώρο , μια άβολη διαρρύθμιση ή ένα παλιό σπίτι που δεν έχει ενσωματωμένες ντουλάπες και λύσεις αποθήκευσης, η εύρεση του χώρου για να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα για το μπάνιο σας με λειτουργικό και κομψό τρόπο είναι μια διαρκής πρόκληση. 

Ακολουθούν 7 εγκεκριμένες από τους σχεδιαστές συμβουλές για την αποθήκευση των βασικών ειδών μπάνιου που θα θέλετε να υιοθετήσετε.

1. Τοποθετήστε έπιπλα αποθήκευσης

Εάν η εντοιχισμένη αποθήκευση, όπως οι ντουλάπες και τα χωνευτά ράφια είναι ελλιπής στο μπάνιο σας, η προσθήκη ενός αποθηκευτικού επίπλου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Όχι μόνο αυτά τα είδη κομματιών είναι εξαιρετικά λειτουργικά, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να πείτε την ιστορία σας μέσα από το στυλ του ντουλαπιού. Επιπλέον, αν είστε λάτρης των vintage ή των οικονομικών κομματιών, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προσθέσετε λίγη  γοητεία στο σπίτι σας.

2. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μπολ ή δίσκους

Τα μπάνια που δεν διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο θα πρέπει αναπόφευκτα να αποθηκεύουν κάποια προϊόντα περιποίησης και τα απαραίτητα για το μπάνιο σε κοινή θέα, επομένως για αυτά τα αντικείμενα διακοσμητικά μπολ, δίσκοι και καλάθια είναι ο καλύτερος τρόπος. Επιλέξτε κομμάτια που βρίσκετε ελκυστικά οπτικά και ταιριάζουν με το υπάρχον στυλ του χώρου σας για μια απρόσκοπτη και σκόπιμη εμφάνιση. Διαμορφώστε τα απευθείας στον πάγκο σας ή προσθέστε ένα μικρό ράφι τοίχου εάν ο χώρος του πάγκου είναι περιορισμένος.

3. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο κάτω από τον πάγκο

Για τα μπάνια με χώρο κάτω από τον πάγκο αλλά χωρίς συρτάρια , οι ειδικοί συνιστούν την προσθήκη οργανωτικών μονάδων που έχουν σχεδιαστεί για να χωρούν κάτω από νεροχύτες και πάγκους.

4. Μην ξεχνάτε τους τοίχους

Όταν ο χώρος δαπέδου και ο χώρος της ντουλάπας είναι περιορισμένοι, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τους τοίχους σας για αποθηκευτικό χώρο. Τα ράφια, οι κρεμαστές οργανώσεις και τα επιτοίχια ντουλάπια αποθήκευσης είναι εξαιρετικές επιλογές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο του τοίχου σας. Εάν εργάζεστε με έναν ιδιαίτερα μικρό χώρο όπου ο χώρος στον τοίχο είναι περιορισμένος, μπορείτε να προσθέσετε μερικά γωνιακά ράφια για να γεμίσετε τις άβολες ή κενές γωνίες στο μπάνιο σας με λειτουργικό χώρο αποθήκευσης. 

5. Δοκιμάστε ένα ντουλάπι φαρμάκων

Τα ντουλάπια φαρμάκων μπορεί να σας κάνουν να σκέφτεστε το ξεπερασμένο μπάνιο της γιαγιάς σας, αλλά πιστέψτε μας, έχουν προχωρήσει πολύ. Στην πραγματικότητα, τα ντουλάπια φαρμάκων έχουν καταχωρηθεί ως μια τάση μπάνιου του 2024 που πρέπει να προσέχουν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι βρίσκονται σε άνοδο.

6. Σκεφτείτε σχάρες για πετσέτες

Αντί να διπλώσετε τις πετσέτες μπάνιου και τις πετσέτες χεριών σας για αποθήκευση σε ράφια ή ντουλάπια, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα ή γάντζους στον τοίχο. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να κρατήσετε μερικές πετσέτες στο μπάνιο σας ακόμα κι αν δεν έχετε χώρο για εκτεταμένα ράφια ή ένα μεγάλο ντουλάπι για αποθήκευση. Απλώς κρατήστε τα πρόσθετα σε μια ντουλάπα ή ντουλάπι έξω από το μπάνιο και ανανεώστε τα όπως χρειάζεται. Επιπλέον, προσθέτει ένα διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο.

7. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος της πόρτας του μπάνιου

Τέλος, μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πόρτα του μπάνιου σας. Είναι το τέλειο μέρος για να τοποθετήσετε αξεσουάρ πάνω από την πόρτα ή γάντζους για πετσέτες για να προσθέσετε λίγο επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο χώρο σας. Επιπλέον, υπάρχουν ατελείωτες διαφορετικές επιλογές, μεγέθη και στυλ που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και ανάγκη.

3 φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στον ατμό & θα κάνουν το μπάνιο να μυρίζει εκπληκτικά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα μετατρέψεις το παιδικό δωμάτιο σε girly εφηβικό

Her News b

Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την Άνοιξη: Συμβουλές και οδηγίες

HerNews ka

Οι 3 πρώτες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2022

Her News