HerNews.gr
DECORNEWS

Ράφια φυτών: Είναι στην τάση ως ένας απλός τρόπος για να ζωντανέψετε το σπίτι σας – 3 βήματα για να τα τελειοποιήσετε

Οι περισσότεροι κηπουροί εσωτερικών χώρων ή όσοι αγαπούν τα φυτά θα είναι εξοικειωμένοι με την προσπάθεια να τελειοποιήσουν ένα ράφι φυτών. Αυτή η αβίαστα κομψή, γεμάτη με φύλλα επιφάνεια που γεμίζει ζωή και είναι εύκολη στη συντήρηση, είναι δυνατή με μερικά απλά βήματα.

Επιδιώκοντας το τέλειο ράφι φυτών, πολλοί από εμάς έχουμε μάθει με τον δύσκολο τρόπο. Ανακατέψτε τα φυτά γύρω από τον εσωτερικό σας κήπο για να μάθετε πού είναι πιο ευτυχισμένα – και πού φαίνονται καλύτερα. Τα δύο δεν είναι πάντα τα ίδια. 

1. Εξετάστε την πτυχή του ραφιού σας

κάκτοι και παχύφυτα σε ένα λευκό ράφι

Πριν επιλέξετε το φύλλωμα για το ράφι των φυτών σας, υπολογίστε προς ποια κατεύθυνση βλέπει και πού πέφτει το φως. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε φυτά που θα ευδοκιμήσουν, παρά εκείνα που θα δυσκολευτούν επειδή οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για αυτά. Τα περισσότερα φυτά είναι πιο χαρούμενα σε ανατολική ή δυτική όψη, καθώς θα έχουν το ισχυρότερο ηλιακό φως για ένα μέρος της ημέρας. Εάν το ράφι σας είναι στραμμένο προς το νότο, είναι πιθανό να λάβει πολύ φως, γι’ αυτό επιλέξτε κάκτους, παχύφυτα ή είδη που μπορούν να διαχειριστούν τη ζέστη του μεσημεριανού ήλιου

2. Επιλέξτε μια ποικιλία από σχήματα φύλλων & ύψος

φυτά εσωτερικού χώρου στα ράφια

Μόλις εντοπίσετε φυτά που είναι κατάλληλα για τα επίπεδα φωτός στο ράφι σας, ήρθε η ώρα για την επιλογή. Πηγαίνετε για ένα μείγμα φυτών με διαφορετικά σχήματα φύλλων, από αιχμηρά έως στρογγυλά.

Ανακατέψτε διαφορετικούς τόνους πράσινου και ποικιλία μεγεθών (αν και όχι πολύ διαφορετικά), καθώς και φυτά που μεγαλώνουν προς τα πάνω για να κάνετε μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.φυτά από το Leaf Envy

3. Επιλέξτε γλάστρες και ζαρντινιέρες

Με την επιλογή των φυτών σας ταξινομημένη και τα μεγέθη και τις αποχρώσεις που έχουν καθοριστεί, μπορείτε να εστιάσετε στις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες για να τις εμφανίσετε. Ειλικρινά, δεν υπάρχει πραγματικό styling ενός φυτού χωρίς να του προσφέρουμε την τέλεια ζαρντινιέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τελικές πινελιές για να φτάσετε την είσοδο του σπιτιού σας σε “άλλο level”

HerNews ka

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας: Φυσικοί τρόποι για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα

HerNews ka

Το παραδοσιακό στυλ στην ελληνική κουζίνα το 1920+

Her News