HerNews.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το καρναβάλι

Χρώματα, στολές, χαμόγελα, κέφι και χορος.

Το Πατρινό καρναβάλι επέστρεψε και για άλλη μια φορά χιλιάδες καρναβαλιστές και ακόμα περισσότεροι τουρίστες θα γεμίσουν τους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οχτώ μεγάλα άρματα και έξι μικρότερα άρματα θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας, συνοδευόμενα από δεκάδες γκρουπ με ευφάνταστες και ιδιαίτερες στολές.

Περήφανη και με ένα πλατύ χαμόγελο η Κατερίνα Βενέρη Σιούλη, η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού κάνει τις τελευταίες της πρόβες πάνω στο άρμα της που συμβολίζει την ειρήνη. Συμμετέχει στο καρναβάλι από μικρή ηλικία και ονειρευόταν τον εαυτό της πάνω στο άρμα της Βασίλισσας.

Σίδερο, φελιζόλ, χαρτί και πολυεστέρας και ένας ολόκληρος χρόνος προσπαθειών καταλήγει στα περίτεχνα άρματα μικρά ή μεγάλα γεμάτα φαντασία.
Τις τρεις τελευταίες μέρες όλα τα χέρια είναι πάνω στο άνθινο άρμα, για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες λουλούδια.

Αύξηση επισκεπτών

Οι αφίξεις στην πόλη της Πάτρας έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και αναμένεται να κορυφωθούν από το βράδυ της Παρασκευής.

Το ΚΤΕΛ έχει προετοιμαστεί για την μεταφορά τουλάχιστον 20.000 επισκεπτών από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Οι επισκέπτες δεν είναι μόνο από την Αθήνα, θα έρθουν από το Βόλο, τη Λαμία τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τον Πύργο αλλά και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Στο πόδι θα βρίσκονται κατά την διάρκεια του τριημέρου, αστυνομία λιμενικό και πυροσβεστική καθώς ο σχεδιασμός των αρχών έχει επιστρέψει στις προ κοβιντ εποχές.

Οι αστυνομικοί που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Ένα βήμα πριν το καλοκαίρι – Προβλέψεις κάνουν λόγο για 30 βαθμούς την Κυριακή

HerNews ka

Βόλος: 40χρονη πήδηξε φράχτη για να ξεφύγει από τις μπουνιές του σύντροφου της

Her News

Θετική στον κορωνοϊό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Her News