HerNews.gr
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί – Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα οι έρευνες για την εύρεση των αγνοούμενων από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων που έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται στους 43, οι τραυματίες στους 72, εκ των οποίων οι 57 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 6 σε ΜΕΘ και οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, με τον φόβο ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αυξηθούν. Η ταυτοποίησης των σορών θα γίνει με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.

Παράλληλα, σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια εκείνη τη στιγμή. Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις, για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα ο θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Ο σταθμάρχης βρισκόταν σε άλλα πόστα, είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.

Η μοιραία συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού λίγο πριν τη φονική σύγκρουση

Το φως της δημοσιότητας είδε το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη. Η συνομιλία έχει ως εξής:

– Η Λάρισα ακούει;

-Ακούει. ΜΕ 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων

-Βασίλη, φεύγω;

-Φεύγεις, φεύγεις

-Έγινε, καλό βράδυ, καλή συνέχεια.

Κορυφώνονται οι έρευνες – Αναζητούν τους ανθρώπους τους στα social media

Συνολικά, στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό, δηλαδή στο σύνολο 354 άνθρωποι. Επιπλέον, στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν άλλοι δύο άνθρωποι, δηλαδή οι μηχανοδηγοί, με τους διασώστες να αναζητούν τελικά 356 ανάμεσα στα συντρίμμια. Από το σύνολο των επιβατών, ωστόσο, που αναζητώνται από τους διασώστες, εξαιρούνται όλοι όσοι επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους, δηλαδή 222 άτομα, που έφυγαν από το σημείο του δυστυχήματος, μέσω τουριστικών λεωφορείων.

Την ίδια ώρα και με δεδομένο ότι οι έρευνες των διασωστών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αφού υπάρχουν σημεία στα βαγόνια που δεν έχουν επεκταθεί οι σωστικές επιχειρήσεις, ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, έχοντας ήδη φτάσει στους 43.

Στον μακρύ κατάλογο του δυστυχήματος, πέρα από τους 43 νεκρούς, υπάρχουν κατά την Πυροσβεστική 19 ακόμη αγνοούμενοι κι ενώ συγγενείς παιδιών που δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους από προχθές, απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες αναφορικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων, τον γύρο των social media κάνουν αναρτήσεις φίλων και συγγενών που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος 1-3 Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων, κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έκτακτη αιμοδοσία

Στη διεξαγωγή έκτακτης αιμοδοσίας προχωρούν η Περιφέρεια Αττικής και κάποιοι δήμοι, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω των τραυματιών στα Τέμπη καλεί τους πολίτες ο δήμος Αθηναίων.

Σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 – 15:00:

  • 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587
  • 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Ο δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως θα την πραγματοποιήσει στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το σαββατοκύριακο από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Πέμπτη 2/3 στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17) από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ.

Έκτακτες αιμοδοσίες έχουν προγραμματισθεί  και σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: «Ο πατέρας του είναι σε φυλακή στην Τουρκία, δεν θα είναι στην κηδεία του»

Her News

Καλάθι του νοικοκυριού: Αλλαγές στη λίστα, νέο σήμα και πρόστιμα

Her News

Tραγωδία στα Τέμπη: Μέχρι το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις των θυμάτων

HerNews ka