HerNews.gr
DECORNEWS

6+1 τρόποι να κάνετε τα γκρι πλακάκια μπάνιου πιο μοντέρνα & κομψά

Τα πλακάκια από ανθρακί  σε ένα μπάνιο μπορεί να γέρνουν περισσότερο “μπλαζέ” παρά κομψά, με αποτέλεσμα να σκεφτείτε σοβαρά τρόπους για να κάνετε τα γκρι πλακάκια μπάνιου να δείχνουν μοντέρνα. Παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στο πώς φαίνεται ένα μπάνιο συνολικά. Το σωστό πλακάκι μπορεί να ανυψώσει το δωμάτιο ή το κύριο μπάνιο σας, αλλά το λάθος είδος μπορεί εξίσου γρήγορα να το επισκιάσει.

Λίγος περισσότερο καταιγισμός ιδεών οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στο να καταλήξετε σε μια μοντέρνα διαμόρφωση και τόνο που δεν θα αισθανθείτε ποτέ ξεπερασμένοι.

Υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ενημερώσετε την εμφάνιση.

1. Δώστε μια ζεστή νότα με ξύλινες υφές

Γκρι πλακάκι μπάνιου σε στυλ terrazzoΑν ψάχνετε για ένα κομψό μπάνιο με δροσερό τόνο, η χρήση του γκρι είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να φτάσετε εκεί. Χωρίς τα σωστά χαρακτηριστικά, μπορεί να αισθάνεται λίγο αποστειρωμένο και να μην μοιάζει με τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που θα περιμένατε από ένα μπάνιο. Φέρτε φυσικά χαρακτηριστικά, όπως ξύλο για να προσθέσετε ζεστασιά στις ψυχρές γκρι αποχρώσεις των πλακιδίων.

2. Επιλέξτε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι

Γκρι πλακάκι σε καμάρα στο μπάνιοΗ μονοχρωμία σίγουρα συμβάλλει σε ένα μοντέρνο μπάνιο, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχετε αυτό το στυλ σχεδίασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια θέση γεμάτη γυαλιστερά πλακάκια και στη συνέχεια να προσθέσετε δάπεδο terrazzo με γκρι χαρακτηριστικά. Ή μπορείτε να έχετε έναν συγκεκριμένο τύπο γκρι πλακιδίων ντους και μια πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή γύρω από το νεροχύτη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να το κάνετε.

Είναι μια υποσυνείδητη αλλά ισχυρή τεχνική που είναι στην πραγματικότητα ένα τέχνασμα για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου και πιο συναρπαστικού χώρου.

3. Συνδυάστε ένα απροσδόκητο χρώμαΓκρι και ροζ πλακάκι στο μπάνιοΠαρόλο που το γκρι πλακάκι μπάνιου δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, έχει τα χαλαρά του όπως κάθε άλλο χρώμα. Για να αναζωογονήσετε άμεσα ένα γκρι μπάνιο, συνίσταται η «εκρήξεων χρωμάτων μέσω αξεσουάρ ή βαφής τοίχου που θα ταιριάζουν σε αρμονία με τα γκρι πλακάκια. Όπως δείχνει αυτός ο εντυπωσιακός χώρος, ακόμη και ένα διαφορετικό χρώμα πλακιδίων είναι μια εξαιρετική επιλογή για συμπλήρωση και αντίθεση με την ουδετερότητα του γκρι. Ο σωστός συνδυασμός θα ανυψώσει τον χώρο. Το ροζ και το γαλαζοπράσινο είναι μερικές μόνο αποχρώσεις για να πειραματιστείτε συνδυάζοντας με ανθρακί ή ανοιχτό γκρι. 

4. Επιλέξτε ματ γκρι πλακάκια

Γκρι πλακάκι και ντουζιέρα με ξύλινο ντουλάπιΌταν πρόκειται για ένα μοντέρνο μπάνιο, μπορείτε να ακολουθήσετε δύο τρόπους για το φινίρισμα των πλακιδίων: ματ ή γυαλιστερό. Ανάλογα με τον τρόπο που τα εφαρμόζετε και τα δύο μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτό το στυλ δωματίου.  Όχι μόνο θα συμβάλει στην αισθητική σας αλλά το φινίρισμα μπορεί επίσης να κρύψει κηλίδες νερού και μουτζούρες, κάτι που θα το έκανε κατάλληλο για μπάνια.

5. Πειραματιστείτε με τη θερμοκρασία χρώματος

Μπάνιο με κεφαλή ντουζιέρας και γκρι μπεζ πλακάκιαΑφού εξετάσετε την επιλογή των διαθέσιμων γκρι πλακιδίων, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα πόσες αποχρώσεις και τόνοι υπάρχουν εκεί έξω. Η θερμοκρασία χρώματος μπορεί να επηρεάσει την αισθητική. Η επιλογή ενός ζεστού γκρι μπορεί να φέρει μια πιο μοντέρνα αίσθηση σε αντίθεση με τα πιο ψυχρά γκρι που τείνουν να αισθάνονται πιο παραδοσιακά. Το μέγεθος, το σχήμα και το σχέδιο με το οποίο είναι τοποθετημένο το πλακάκι θα επηρεάσει επίσης την τελική εμφάνιση, αλλά αυτό είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

6. Χρησιμοποιήστε σκούρους τόνους

Σκούρο γκρι πλακάκια μπάνιουΗ επιλογή πιο σκούρων και πιο εύθυμων αποχρώσεων όπως γκρι ανθρακί ή γκρι σχιστόλιθος συμβάλλει σε ένα μπάνιο με μοντέρνα αίσθηση. Αυτή η ιδέα για το χρώμα του μπάνιου και ένας συνδυασμός μικρών και μεγάλων πλακιδίων κάνει θαύματα για την κατασκευή ενός δωματίου ντους που δεν φαίνεται βασικό με κανένα πρότυπο. Τοποθετώντας μεγάλα πλακάκια κάθετα στους τοίχους, τραβάτε το μάτι προς τα πάνω και κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από όσο είναι. Προσθέστε μικρότερα πλακάκια στο ίδιο χρώμα και υλικό για ένα εντυπωσιακό μονοχρωματικό σύγχρονο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός και ένας μοναδικός τρόπος ανάμειξης μεγεθών σε μια περιοχή χωρίς να αισθάνεται μπέρδεμα.

Πως να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 χρώματα τοίχου για σαλόνια που έχουμε ερωτευτεί ήδη φέτος

HerNews ka

3+1 κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να δημιουργήσουν άνετους χώρους καθιστικού στην κουζίνα

HerNews ka

Μια τάση για τα σαλόνια που οι σχεδιαστές λένε ότι είναι ξεπερασμένη & μια που ενστερνίζονται

HerNews ka