HerNews.gr
Ψυχολογία

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άντρες με γένια είναι πιο sexy

Μια εικόνα του Mark Zuckerberg με ηλικοκαμένο δέρμα και λίγα γένια έκανε το γύρο του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας το ερώτημα: Τι γίνεται με τους άντρες με τρίχες στο πρόσωπο;

Η ηθοποιός Christal Luster είπε στο HuffPost ότι η ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta «έδωσε μεγάλη ενέργεια» με ένα μούσι, μια προτίμηση που επιμένει στη δική της προσωπική ζωή. Είπε ότι έχει ξανασκεφτεί τους άντρες που προηγουμένως απέρριπτε επειδή άφηναν γένια.

«Σοβαρά, όμως, είναι μια ωραία προσθήκη σε ένα όμορφο πρόσωπο. Απλώς τα ωριμάζει για μένα, υποθέτω».

Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι άνδρες με λίγα έως αρκετά γένια θεωρούνται πιο ελκυστικοί από τους ξυρισμένους συνομηλίκους τους, ερευνώντας περισσότερες από 8.500 γυναίκες που όλες προτιμούσαν οι άνδρες να έχουν κάποιο είδος τριχοφυΐας στο πρόσωπο.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο περίφημος ξυρισμένος, τώρα έχει μούσι«Μπορεί να οφείλεται στο ότι δίνει στο πρόσωπο περισσότερο ορισμό στη γραμμή του σαγονιού και ενισχύει τις αντιλήψεις για την ηλικία και την αρρενωπότητα», είπε στη HuffPost ο συγγραφέας της μελέτης Barnaby Dixson, οικολόγος ανθρώπινης συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Sunshine Coast.

Τα ευρήματα «δεν προκαλούν έκπληξη», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας Ρομπ Μπρουκς που δεν συμμετείχε στη μελέτη, εξηγώντας ότι «οι οδοί τεστοστερόνης εμπλέκονται τόσο στην κυριαρχία όσο και στην τριχοφυΐα του προσώπου».

Αλλά αν το μούσι είναι το «πιο εμφανές σημάδι κυριαρχίας», σκέφτηκε ο Μπρουκς, γιατί να το ξυρίσετε;Οι ηθοποιοί Josh Brolin, Oscar Isaac και Stephen McKinley Henderson με στρατιωτικές στολές στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2021, Dune«Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η μείωση του ανταγωνισμού και του εκφοβισμού στα είδη στενής συνεργασίας, εντός και μεταξύ των φύλων, που απαιτούνται για να λειτουργήσουν οι πολύπλοκες, εξαιρετικά συνεργατικές κοινωνίες μας», είπε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το μούσι 10 ημερών φαινόταν να είναι το ελκυστικό σημείο, ενώ τα γκριζαρισμένα, υπερβολικά γένια ήταν λιγότερο από τα ιδανικά, κάτι που πιθανότατα είναι «μια προσπάθεια υγιεινής και περιποίησης στην οποία υποκινούνται οι γυναίκες», πρόσθεσε ο Brooks. Για να μην αναφέρουμε, τα γένια των ανδρών που έχουν βρεθεί ότι φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια από τη γούνα του σκύλου ή ακόμα και από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Η δύναμη της γυναικείας αύρας: Πώς να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση & αυθεντικότητα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα βελτιώσετε τον ύπνο σας

Her News b

Νυχτερινό άγχος: Πώς να ηρεμήσετε το μυαλό σας;

Her News

Πως να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν για να φτάσεις στην επιτυχία

Her News