HerNews.gr
Beauty

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Θα νομίζατε ότι η επαρκής ξεκούραση και η υγιεινή διατροφή θα εξαφάνιζε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, αλλά δυστυχώς, εξακολουθούμε και πάλι να βλέπουμε σακούλες κάτω από τα μάτια μας.

Οι αλλαγές κάτω από τα μάτια είναι αναπόφευκτες καθώς όλοι γερνάμε και για το λόγο αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία του πρηξίματος κάτω από τα μάτια σας πριν αποφασίσετε πώς θα βοηθήσετε στην αντιμετώπισή του.

Η γενετική, η κατακράτηση υγρών, οι αλλεργίες , η έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη ύπνου και η κακή διατροφή μπορούν όλα να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εμφάνιση των άνω και κάτω βλεφάρων.

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις σακούλες  και από το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μια για πάντα;

1. Χρησιμοποιήστε ένα κρύο κουτάλι

Αφήστε δύο καθαρά κουταλάκια του γλυκού στην κατάψυξή σας και τα πρωινά που είναι πρησμένα, απλά πιέστε τα στα μάτια σας για λίγα λεπτά. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κουτάλι που διατηρείται στην κατάψυξη (βρέξτε το πριν το εφαρμόσετε σε κάθε περιοχή κάτω από τα μάτια για λίγα λεπτά) και θα βοηθήσει στη συστολή των αγγείων και στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή.

2. Χρησιμοποιήστε Depuffing Eye Gels με καφεΐνη

 Η καφεΐνη έχει γίνει επίσης πρωταγωνιστής στα προϊόντα περιποίησης δέρματος και συγκεκριμένα των ματιών.  Τα τζελ ματιών με ενεργά συστατικά όπως η καφεΐνη, η γλυκόριζα και άλλα αντιοξειδωτικά είναι χρήσιμα. Ειδικά αν ψύχονται πριν την εφαρμογή. Δοκιμάστε να καταψύξετε τα αγαπημένα σας τζελ κάτω από τα μάτια με έγχυση καφεΐνης όλη τη νύχτα και μετά εφαρμόστε τα το πρωί ενώ πίνετε τον καφέ σας.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι

Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε ενυδατωμένοι για πολλούς λόγους υγείας, αλλά ένας από τους πιο καλλυντικούς λόγους είναι να σας βοηθήσει να κρατήσετε το πρήξιμο μακριά. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας προσπαθεί να κρατήσει όλα τα υγρά που μπορεί, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

4. Επενδύστε σε μια καλή κρέμα ματιών και χρησιμοποιήστε την με συνέπεια

Ψάξτε για μια καλή ενυδατική κρέμα ματιών με συστατικά όπως πράσινο τσάι, καφεΐνη, νιασιναμίδη, πεπτίδια και άλλα αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων για τη μείωση του πρηξίματος. 

5. Αντιμετώπιση αλλεργιών

Ενώ υποδεχόμαστε την άνοιξη με τα ανθισμένα λουλούδια της και τον ευχάριστο καιρό, θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε περισσότερο χωρίς τις αλλεργίες που τη συνοδεύουν. Εάν έχετε εποχιακές ή άλλες αλλεργίες, είναι πολύ συνηθισμένο να έχετε επιπλέον πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας. 

6. Κοιμηθείτε περισσότερο

Μια λύση που συχνά παραβλέπεται για το ξεφούσκωμα της περιοχής των ματιών η οποία  μπορεί να αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, είναι να κοιμάστε απλώς σε πιο ανυψωμένη θέση. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να ανασηκώσετε το κεφάλι σας και να επιτρέψετε στο υγρό να στραγγίζει ευκολότερα τη νύχτα.

7. Σκεφτείτε μια θεραπεία με έναν δερματολόγο

Εάν οι επιλογές στο σπίτι δεν λειτουργούν για εσάς, σκεφτείτε μια επαγγελματική θεραπεία με έναν πιστοποιημένο δερματολόγο. Η καλύτερη θεραπεία για εσάς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές σας ανησυχίες, αλλά σε γενικές γραμμές, η καλύτερη θεραπεία για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι συνήθως το microneedling με ραδιοσυχνότητες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Hairline Acne: Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτού του είδους ακμής;

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Αυτό είναι το άρωμα που δεν αποχωρίζεται ποτέ!

HerNewskl

Το “Fire Chrome” είναι η νέα παραλλαγή στα κόκκινα νύχια

HerNews ka