HerNews.gr
Διεθνή

Γκάρι Λίνεκερ: Θα επιστρέψει στο “Match Of The Day” μετά τη διαμάχη του με το BBC

Ο Γκάρι Λίνεκερ πρόκειται να επιστρέψει στο “Match Of The Day” το Σάββατο, αφού αποβλήθηκε από τον αέρα λόγω των tweet του που επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το BBC ζήτησε επίσης συγγνώμη για το επεισόδιο και ανακοίνωσε μια ανεξάρτητη αναθεώρηση στις οδηγίες χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα tweet, ο Γκάρι Λίνεκερ είπε: “Μετά από μερικές σουρεαλιστικές ημέρες, είμαι χαρούμενος που κάναμε μια πλοήγηση σε αυτό. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη εκπομπή του Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συντριπτική.

“Μια τελευταία σκέψη: όσο δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες, απλά δεν συγκρίνεται με το να πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου από διώξεις ή πόλεμο για να βρεις καταφύγιο σε μια χώρα μακρινή. Είναι συγκινητικό να βλέπεις την ενσυναίσθηση για την κατάστασή τους από τόσους πολλούς από εσάς”, συνέχισε.
«Παραμένουμε μια χώρα κυρίως ανεκτικών, φιλόξενων και γενναιόδωρων ανθρώπων».

Ο Λίνεκερ ευχαρίστησε επίσης τον γενικό διευθυντή του BBC Τιμ Ντέιβι “για την κατανόησή του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου”.

“Έχει μια σχεδόν αδύνατη δουλειά για να κρατήσει τους πάντες ευχαριστημένους, ιδιαίτερα στον τομέα της αμεροληψίας. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλό αγώνα, μαζί.”

Εν τω μεταξύ, ο Τιμ Ντέιβι είπε: «Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος για το προσωπικό, τους συντελεστές, τους παρουσιαστές και, το πιο σημαντικό, το κοινό μας. Ζητώ συγγνώμη για αυτό.

“Αναγνωρίζεται η πιθανή σύγχυση που προκαλείται από τις γκρίζες ζώνες της καθοδήγησης του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εισήχθη το 2020. Θέλω να επιλυθούν τα θέματα και να επανέλθει στον αέρα το αθλητικό μας περιεχόμενο. Συνέχισε ο Ντέιβι.

“Η αμεροληψία είναι σημαντική για το BBC. Είναι επίσης σημαντική για το κοινό. Το BBC έχει μια δέσμευση για την αμεροληψία στον Χάρτη του και μια δέσμευση για την ελευθερία της έκφρασης.

“Αυτή είναι μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης για να φτάσουμε εκεί που οι άνθρωποι υπόκεινται σε διαφορετικά συμβόλαια και θέσεις στον αέρα, και με διαφορετικό κοινό και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφορικά με την διαχείριση των social media των υπαλλήλων του BBC, ο Ντέιβι δήλωσε πως: “Η καθοδήγηση του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη διαχείριση αυτών των μερικές φορές δύσκολων προκλήσεων και γνωρίζω ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η καθοδήγηση ανταποκρίνεται σε αυτό το καθήκον. Θα πρέπει να είναι σαφής, αναλογική και κατάλληλη.

“Συνεπώς, ανακοινώνουμε μια ανασκόπηση με επικεφαλής έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα – που αναφέρει στο BBC – τις υπάρχουσες οδηγίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς εφαρμόζεται σε ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων και επικαιρότητας. Το BBC και εγώ γνωρίζουμε ότι ο Γκάρι είναι υπέρ μιας τέτοιας αναθεώρησης”. 

Ταυτόχρονα δήλωσε πως σύντομα, το BBC θα ανακοινώσει ποιος θα διενεργήσει αυτήν την αναθεώρηση. Ενώ πραγματοποιείται αυτή η εργασία, η τρέχουσα καθοδήγηση του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει σε ισχύ.

 Τέλος αναφορικά με τον Γκάρι Λίνεκερ δήλωσε πως: “Ο Γκάρι είναι ένα πολύτιμο μέρος του BBC και γνωρίζω πόσα σημαίνει το BBC για τον Γκάρι και ανυπομονώ να παρουσιάσει την κάλυψή μας αυτό το Σαββατοκύριακο”.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντζελίνα Τζολί – Weeknd: Είναι το νέο ζευγάρι της showbiz;

Her News

Μέγκαν Μαρκλ: Χρηματοδοτεί με 1 εκατ. τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Her News

Heidi Klum: Κάνει ένα διάλειμμα με τον σύζυγό της Tom Kaulitz στη Σαρδηνία – Δείτε τις φωτογραφίες

HerNews ka