HerNews.gr
Ελλάδα

«Μαρία Τσάλλα»: Η απίστευτη ιστορία της Ρωσίδας κατασκόπου

Η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα κυκλοφορούσε με ελληνικό διαβατήριο «Μαρία Τσάλλα» και δρούσε στη χώρα μας για 5 χρόνια κάτω από μυστικές συνθήκες.
Εμφανίζονταν ως φωτογράφος και διατηρούσε κατάστημα με την επωνυμία “Galazio” στο Παγκράτι που πουλούσε είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής ενώ παράλληλα, λαμβάνει μέρος και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Κανείς δεν είχε καταλάβει τη διπλη ζωή της, ούτε η υπάλληλος που δούλευε στο κατάστημα της.

Η «Μαρία Τσάλλα» χρησιμοποίησε το όνομα ενός μωρού που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε μετά τη γέννηση του.

Η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ήρθε το 2018 στην Ελλάδα ως παιδί ομογενών και έχει σχέση με έναν Ρώσο κατάσκοπο στη Βραζιλία, ενώ παράλληλα διατηρούσε σχέση και με έναν Έλληνα, ώστε να τον έχει για κάλυψη.

Η συγκεκριμένη κατάσκοπος ανήκει στο πρόγραμμα «illegal»,  μια ειδική κατηγορία κατασκόπων οι οποίοι στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ταξιδέυουν σε χώρες του δυτικού κόσμου για να κατασκοπεύουν υπέρ της χώρας τους. 

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν το σύστημα «κατασκευή χαρακτήρων», που δημιουργείται με παραποίηση εγγράφων από στοιχεία νεκρών. 

Από τη στιγμή που φεύγουν για το εξωτερικό, οι “illegals” ζουν με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν απόλυτα την αποστολή τους. Η διαδικασία της «κατασκευής χαρακτήρων» στοιχίζει στη Ρωσσία 5 εκατομμύρια ευρώ για τον καθε ενα κατάσκοπο!

Ο χαρακτήρας «Μαρία Τσάλλα» τελείωσε πριν δύο περίπου μήνες, όταν οι αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν μια κατάσκοπο συνάδελφο της

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με το φόβο ότι θα αποκαλυφθούν και άλλα μέλη των illegals, την επιστρέφουν στη Μόσχα. Η ίδια λέει στο περιβάλλον της ότι θα λείψει για κάποιες υποχρεώσεις και θα επιστρέψει σε έναν μήνα, όμως δεν γυρίζει ποτέ. Κλείνει τα προφίλ της στα social media και κυριολεκτικά εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΥΠ, η δράση της δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπη.

Οι ελληνικές υπηρεσίες, προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια ήταν η δραστηριότητα της στην Ελλάδα. Η κατάσκοπος είχε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί στην Ευρωπαική Ένωση και με την κάλυψη της φωτογράφου να μπορεί ανενόχλητη να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να δημιουργεί υποψίες…

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αποκάλυψη Τατιάνας Στεφανίδου στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: “Πληροφορίες ότι η μητέρα ζητούσε λεφτά από τη σύζυγο του 53χρονου, μετά την καταγγελία”

Her News

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππα

HerNews ka

Εκτός λειτουργίας Instagram, Facebook και Whatsapp

Her News