HerNews.gr
Health

Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας – Πρόσκληση και στις ιδιωτικές μονάδες

Σε δέκα ημέρες, ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον προληπτικό έλεγχο για καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

Όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, τα κέντρα υγείας και τα ΤΟΜΥ και τα διαγνωστικά κέντρα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν μαζί με τους ιδιωτικούς φορείς υγείας που κλήθηκαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα προχωρήσουν από τις 27 Μαρτίου στην πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σπύρος Δοξιάδης”.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με σημερινό έγγραφο, καλεί τους ιδιώτες παρόχους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό 103.195.355,16 ευρώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι εξετάσεις θα διενεργούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Υγείας και η συμμετοχή των πολιτών στη δαπάνη είναι μηδενική. Οι συμμετέχοντες στη Δράση ιδιώτες ιατροί και φορείς δε δικαιούνται να λάβουν με οιοδήποτε τρόπο επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ύπνος και δέρμα: Τα οφέλη του “ύπνου ομορφιάς”

HerNews ka

Περίοδος και εφηβεία: Μπορεί η διατροφή να επιδεινώσει τους πόνους;

Her News

Που κρύβονται τα μικρόβια στο αεροδρόμιο;

Her News