HerNews.gr
DECORNEWS

Έξυπνες ιδέες & λύσεις για να αποθηκεύετε τα καπάκια από τα μαγειρικά σας σκεύη

Τα καπάκια της κατσαρόλας είναι ένα από εκείνα τα είδη σπιτιού που φαίνεται να πολλαπλασιάζονται και να γεμίζουν κάθε ντουλάπι και συρτάρι της κουζίνας, αλλά μην φοβάστε, παρακάτω θα μοιραστούμε τους αγαπημένους μας τρόπους για να τα τακτοποιήσουμε.

 Από μια επιτοίχια ράγα κατσαρόλας και απλά διαχωριστικά συρταριών μέχρι μια σχάρα πάνω από την πόρτα και μια ξύλινη διάταξη οργάνωσης, αυτές οι απλές και φθηνές συμβουλές και κόλπα θα κρατήσουν τα καπάκια της κατσαρόλας σας με ασφάλεια στη θέση τους και εύκολα προσβάσιμα.

 Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς να εφαρμόσετε ένα νέο οργανωτικό σύστημα στη δική σας κουζίνα.

#1 Κρατήστε κατσαρόλες και καπάκια μαζί

Καπάκια κατσαρόλας σε κατσαρόλες σε ένα συρτάρι κάτω από τη σόμπα
Κρατήστε τις κατσαρόλες και τα καπάκια μαζί έτσι ώστε να είναι εύκολο να τα πιάσετε χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε το σωστό καπάκι που ταιριάζει με το συγκεκριμένο σκεύος. Τακτοποιήστε τα σε ένα βαθύ συρτάρι για την πιο βολική πρόσβαση, τακτοποιώντας τα κατά μέγεθος για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο.

#2 Χρησιμοποιήστε ένα Lid Organizer

Κατσαρόλες και καπάκια μαγειρέματος σε ένα ντουλάπι
Οι οργανωτές καπακιών έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό—να οργανώνουν τα καπάκια. Είτε πρόκειται για καπάκια κατσαρόλας είτε για καπάκια δοχείων αποθήκευσης τροφίμων, διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και πολλά έχουν ρυθμιζόμενα διαχωριστικά για να χωρούν καπάκια διαφόρων μεγεθών. Οι διοργανωτές είναι συνήθως κατασκευασμένοι από ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο και μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε ένα ντουλάπι κοντά σε κατσαρόλες μαγειρέματος για ένα καθαρό και βελτιωμένο σύστημα αποθήκευσης.

#3 Κρεμάστε μια ράγα κατσαρόλας

Κατσαρόλες και τηγάνια που κρέμονται στον τοίχο χρησιμοποιώντας ράγες κατσαρόλας
Μπορείτε να αγοράσετε μια ράγα κατσαρόλας σε πολλά μεγέθη και φινιρίσματα. Xρησιμοποιήστε την για να κρεμάσετε κατσαρόλες και τηγάνια καθώς και καπάκια. Κρεμάστε τα σκέυη σε γάντζους και σύρετε τα αντίστοιχα καπάκια πίσω από τη ράγα από πάνω τους.

#4 Εγκαταστήστε γωνιακά ντουλάπια κουζίνας

Καπάκια κατσαρόλας στο κάτω ράφι ενός ντουλαπιού κάτω από κρεμαστές κατσαρόλες και τηγάνια
Ένα γωνιακό ντουλάπι μπορεί εύκολα να αισθάνεται σαν χαμένος χώρος, ειδικά αν γεμίζει και πρέπει να ψάξετε σε αμέτρητα αντικείμενα πριν βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου ραφιού στο γωνιακό ντουλάπι σας είναι μια εξαιρετική επένδυση και ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε μαγειρικά σκεύη. Κρεμάστε κατσαρόλες και τηγάνια από τα ράφια και τοποθετήστε τα καπάκια στο κάτω μέρος για γρήγορη πρόσβαση.

#5 Χρησιμοποιήστε ένα διαχωριστικό συρταριών

Κατσαρόλες μαγειρέματος και καπάκια οργανωμένα σε ένα συρτάρι κάτω από τη σόμπα
Τα διαχωριστικά συρταριών είναι ένα φθηνό εργαλείο οργάνωσης που δεν προορίζεται μόνο για το συρτάρι των ασημικών σας. Τα διαχωριστικά κατασκευάζονται συνήθως από ξύλο μπαμπού και μπορούν να επεκταθούν ώστε να ταιριάζουν στα περισσότερα συρτάρια κανονικού μεγέθους. Χρησιμοποιήστε τα στο πλάι του συρταριού που φιλοξενεί κατσαρόλες και τηγάνια για να τακτοποιήσετε και να κρατήσετε τα καπάκια στη θέση τους.

#6 Κρεμάστε ένα μεταλλικό ράφι

Γλάστρες και καπάκι που κρέμεται από μεταλλικό ράφι
Εκτός από τις κρεμαστές κατσαρόλες, χρησιμοποιήστε τη σχάρα της κατσαρόλας σας και για καπάκια, και κρεμάστε τις σε γάντζους για να μπορείτε να τις πιάσετε ενώ μαγειρεύετε. Δεδομένου ότι είναι αναρτημένη από την οροφή, μια σχάρα για κατσαρόλες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο ντουλάπι, εάν εργάζεστε με μια μικρή κουζίνα και προσπαθείτε να μεγιστοποιήσετε κάθε ίντσα.

#7 Χρησιμοποιήστε ένα ράφι ντουλαπιών

Πιάτα κατσαρόλας με καπάκι
Κρατήστε τις κατσαρόλες και τα καπάκια τους μαζί στα ράφια του ντουλαπιού. Για να εξοικονομήσετε χώρο και να μπορείτε να στοιβάζετε περισσότερα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο, γυρίστε τα καπάκια για να δημιουργήσετε μια επιφάνεια στοίβαξης.

#8 Ορίστε ένα συρτάρι μόνο για καπάκια

Καπάκια κατσαρόλας σε συρτάρι κουζίνας
Εάν σχεδιάζετε μια νέα κουζίνα, φροντίστε να ενσωματώσετε επαρκή αριθμό συρταριών στο σχέδιο, καθώς είναι πιο πρακτικά και ευκολότερα στην πλοήγηση από τα ράφια των ντουλαπιών. Ορίστε μόνο ένα συρτάρι σε καπάκια κατσαρόλας, κατά προτίμηση δίπλα, πάνω ή κάτω από τα συρτάρια με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.

#9 Χρησιμοποιήστε ένα ράφι πάνω από την πόρτα

Καπάκια κατσαρόλας σε ένα ράφι τοποθετημένο σε μια πόρτα ντουλαπιού
Ένα ράφι πάνω από την πόρτα παρέχει αποθήκευση για πολλά καπάκια κατσαρόλας χωρίς να καταλαμβάνει χώρο στο ράφι του ντουλαπιού. Μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό μιας πόρτας ντουλαπιού ή να τοποθετηθεί στον τοίχο —οι μεταλλικές βαθμίδες θα συγκρατούν κάθε καπάκι με ασφάλεια στη θέση τους, αλλά θα το καθιστούν εύκολο να αφαιρεθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

#10 Προσθέστε ένα τροχήλατο καρότσι

Κυλιόμενο καρότσι κουζίνας
Ένα τροχήλατο καρότσι είναι ένας απίστευτα χρήσιμος και φθηνός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης σε μια μικρή κουζίνα . Αντί να τα βάζετε κάτω, κάτι που θα καταλάμβανε πολύ χώρο σε κάθε ράφι, τοποθετήστε τα καπάκια της κατσαρόλας σηκώνοντάς τα κάθετα ή διαγώνια για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σε κάθε επίπεδο. 

Νεότερα Άρθρα

Πως να οργανώσεις σωστά τα ρούχα στη ντουλάπα σου

Her News

Δώστε ζωή στα κλιματιστικά σας με τακτική συντήρηση

Her News

5 πολύτιμες συμβουλές Φενγκ Σούι για το σπίτι σας!

HerNews ka