HerNews.gr
Ελλάδα

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα»: Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», εξασφαλίζοντας στους καταναλωτές σταθερές τιμές στο αρνί, το κατσίκι, το τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα. Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι σε ισχύ έως και το Μεγάλο Σάββατο (15/4).

Περισσότερες επιχειρήσεις στο «καλάθι των νονών»

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι των νονών» που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα με 29 αλυσίδες, ήδη έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό φτάνοντας τις 34.

Τα συνολικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στις λίστες ξεπερνούν τους 1.500 κωδικούς, μεταξύ των οποίων παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατοειδή.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Καλάθι των νονών» συμμετέχουν υποχρεωτικά αλυσίδες με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 και εθελοντικά όσες μικρότερες επιθυμούν ενώ θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο στόχος επετεύχθη»

Σχολιάζοντας την πρεμιέρα για το «Καλάθι του Πάσχα» ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter:

«23η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τα 1134 προϊόντα, 114 (10.05%) παρουσίασαν αύξηση, 78 (6.88%) παρουσίασαν μείωση, και 942 (83.07%) παρέμειναν σταθερά!

Η μέση τιμή του «Καλαθιού» είχε -1.5% μείωση! Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29_03_2023 η μέση τιμή ήταν στα 127.22 και τώρα την τρέχουσα εβδομάδα 05_04_2023 διαμορφώθηκε στα 125.31 καθώς οι μειώσεις τιμών αν και σε λιγότερα προϊόντα ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων.

Επίσης πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10€ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα»

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κλόντια Σίφερ: Στην Αντίπαρο για διακοπές το σούπερ μόντελ

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άμεση συμπαράσταση στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel με πλατφόρμα που ανοίγει αύριο

Her News

Το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε βιβλία λογοτεχνίας στην Τήνο για τους νέους του νησιού

Her News