HerNews.gr
Μόδα

Η Vogue αποτίει φόρο τιμής στον Karl Lagerfeld

Δέκα μοντέλα, δέκα εμφανίσεις, μια διάσημη γάτα. Στο Grand Palais του Παρισιού, δέκα σχεδιαστές έριξαν την κληρονομιά του Κάρλ στο μέλλον.

Pierpaolo Piccioli, Valentino

«Ο Καρλ και εγώ γνωριστήκαμε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Fendi — ήταν σαν ένα αστέρι να έρχεται στο γραφείο. Κατά κάποιον τρόπο, έφερε τα νέα από τον κόσμο—μιλώντας μας για πράγματα όπως το πώς η νέα ομορφιά είναι ασχήμια. Αυτά τα μανιφέστα ήταν απολύτως αιχμηρά και παραδόθηκαν χωρίς καμία αμφιβολία. Έμαθα επίσης από τον Καρλ να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο. Μπορείτε να δουλέψετε με τα πάντα.

 Μπορείτε να δημιουργήσετε με τα πάντα. Πάντα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η έρευνα του Καρλ στη νεωτερικότητα. Είχε εμμονή με τη νεωτερικότητα—αυτή την ιδέα να απεικονίζει ό,τι ήταν σύγχρονο. Δεν ήταν ποτέ νοσταλγός. Το βλέμμα που δημιούργησα είναι ένα χωνευτήρι των λόγων του, της νεωτερικότητας και της οξύτητας του βλέμματός του».

Thom Browne

«Ο Karl λάτρευε [την εμβληματική μπουτίκ του Παρισιού] Colette και η συλλογή μου πουλήθηκε εκεί. Αγόρασε ένα γκρι κοστούμι, κρυστάλλινο χαρτοφύλακα, κουβέρτα, πουκάμισο και γραβάτα, και έβγαλε μια φωτογραφία του μέσα σε αυτά και μου την έστειλε. Το έχω στο γραφείο μου — είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Με τα χρόνια ο Καρλ έγινε προσωπικότητα, αλλά είναι λόγω της δουλειάς που έκανε, των δεκαετιών δημιουργίας. Η δουλειά του ήταν ο τέλειος συνδυασμός όμορφου σχεδιασμού και όμορφης δεξιοτεχνίας, η ποιότητα ταίριαζε με τις εννοιολογικές ιδέες. 

Η ιδιοφυΐα του προήλθε από το να ήξερε για ποιον σχεδίαζε. Μου άρεσε η χρήση του σχήματος: χυτοί ώμοι και αναλογίες που ήταν μοναδικές, ίσως πρωτοποριακές για πολλούς ανθρώπους—έτσι ήθελα να παίξω με αυτή την ιδέα και με τις κατασκευές του οίκου Chanel».

Donatella Versace

«Ο Καρλ ήταν πολύ καλός φίλος του Τζιάνι—συμπαθούσαν πολύ ο ένας τον άλλον και σέβονταν ο ένας τον άλλον. Ο Τζιάνι δεν ήταν το είδος του ανθρώπου με πολλούς φίλους, και ο Κάρλ όχι τόσο πολύ, αλλά συνδέθηκαν. Έλεγα συνέχεια στον Τζιάνι, «Σε παρακαλώ—θέλω να τον συναντήσω». Με πήγε λοιπόν στο σπίτι του Καρλ ένα βράδυ και έμεινα γοητευμένη. Σημαίνει πολλά για τους σχεδιαστές σήμερα—ειδικά εμένα. Μας αρέσει το επαναστατικό πνεύμα του. Θα έβαζε πράγματα μαζί που πραγματικά δεν είχαν νόημα, απλώς για να σου δείξει ότι μπορούσαν να έχουν νόημα. Δεν έπαιρνε τον εαυτό του τόσο στα σοβαρά, αλλά οι ιδιοφυΐες δεν το κάνουν ποτέ. Ήταν σαν κάθε παράσταση που έκανε να ήταν η πρώτη του. Του άρεσε επίσης να έχει γυναίκες γύρω του, να του δίνουν δύναμη. Η παρουσία τους ήταν πολύ σημαντική—ήθελε να μάθει τι σκέφτονταν οι γυναίκες για αυτό που έκανε».

Gucci

«Το πρώτο μου σόου της Chanel ήταν το γυναικείο σόου», λέει η Gigi Hadid, που εμφανίζεται εδώ με το τουίντ μπουφάν της Gucci κεντημένο με πέρλες, τζετ και κρύσταλλα, και έναν πολύ Karl λευκό γιακά και μαύρα γάντια. «Οι δρόμοι του Παρισιού είχαν χτιστεί στο Grand Palais, και είχα μείνει με ανοιχτά τα μάτια στο θέαμα, το μέγεθος της παραγωγής – δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Αργότερα, λάτρεψα το σόου του πυραύλου και το σόου του Τιτανικού – το κοινό είδε τον διάδρομο και την πρόσοψη του σκάφους, αλλά όχι ότι ολόκληρο το εσωτερικό του σκάφους ήταν στημένο για πάρτι. Ο Καρλ με ενέπνευσε από την αφήγηση του – την ικανότητά του να επικοινωνεί κόσμους και να τους ζωντανεύει».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Μόδα: Οι must στυλιστικές ιδέες για κοντές γυναίκες

HerNews ka

Selena Gomez: Τόλμησε το barbiecore trend!

HerNewskl

Nicole Kidman: To στιλ που θα ζήλευες!

Her News