HerNews.gr
Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα στο Α’ νεκροταφείο

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ο εκδότης και επιχειρηματίας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ μετά από χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου «λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου».

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά, με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Bασικό του όχημα δύο εταιρείες: η Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Ακτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999 και η Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), καθώς και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών.

Κατείχε επίσης ποσοστό του Καζίνο Πάρνηθας, καθώς και ποσοστά στην Αττική Οδό και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Γιώργος Μπόμπολας: «Έφυγε» από τη ζωή στα 95 έτη του ο επιχειρηματίας

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Μιλά για τις δυσκολίες του, την κόρη του & τους “Άγαμους Θύτες”

Her News b

Μισθοί: Αυξήσεις στους δημοσίους υπάλληλους μετά από 14 χρόνια

HerNews ka

Κολωνός: Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης για κατοχή ναρκωτικών

HerNews ka