HerNews.gr
Beauty

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φοράτε αντηλιακό και στα χείλη σας!

Οι ειδικοί θα συμφωνούσαν ότι είναι αμαρτία για την περιποίηση του δέρματος να βγαίνεις έξω χωρίς να τοποθετήσεις στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος από το αντηλιακό σου.

Το απροστάτευτο δέρμα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο φωτοφθοράς, πρόωρης γήρανσης και καρκίνου του δέρματος.  Ωστόσο, μια περιοχή που παραλείπεται συχνά είναι τα χείλη, τα οποία αξίζουν την ίδια προστασία και προσοχή, ειδικά επειδή είναι ανοιχτά και εκτεθειμένα σε επιβλαβή στοιχεία. Εκεί παίζουν ρόλο τα προϊόντα χειλιών με SPF.

Τα σημερινά προϊόντα χειλιών με SPF ξεπερνούν το βασικό βάλσαμο για τα χείλη σε ένα στικ. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από χρωματισμένα έλαια χειλιών με αντηλιακά έως γυαλιστερά, λαμπερά και ενυδατικά κραγιόν που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας.

Τα οφέλη των προϊόντων χειλιών με SPF

Η εφαρμογή ενός προϊόντος για τα χείλη που περιέχει SPF είναι χρήσιμη για την υγεία των χειλιών συνολικά. Χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, τα χείλη μπορούν εύκολα να υποκύψουν σε βλάβες από τον ήλιο, υπερμελάγχρωση και καρκίνο του δέρματος σε χειρότερες περιπτώσεις.

Δεδομένου ότι τα χείλη είναι λεπτά και στερούνται μελανίνης (μια χρωστική ουσία που λειτουργεί ως φυσική αντηλιακή άμυνα), έχουν λιγότερη φυσική προστασία από τον ήλιο. 

 Όσο περισσότερη έκθεση στον ήλιο έχουν τα χείλη, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος βλάβης από τον ήλιο και μαύρων κηλίδων που μπορεί να προκαλέσουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες πάνω και γύρω από τα χείλη.

Εκτός από τις αντιηλιακές τους ιδιότητες, τα περισσότερα προϊόντα για τα χείλη με SPF περιέχουν ενυδατικά που ενυδατώνουν τα χείλη, όπως υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια, γλυκερίνη ή μαλακτικά όπως λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ και βαζελίνη για μαλακτικό αποτέλεσμα.

Όλα τα προϊόντα SPF, είτε για τα χείλη, το πρόσωπο ή το σώμα, χρησιμοποιούν τα ίδια φίλτρα UV για να επιτύχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, όπως οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Είναι πολύ εύκολο να βρείτε καθαρά αντηλιακά προϊόντα ειδικά για τα χείλη που δεν αφήνουν πίσω τους λευκό χρώμα.Παρόλα αυτά, είναι σύνηθες φαινόμενο τα προϊόντα χειλιών με SPF να έχουν λιγότερους από τους κανονικούς αντηλιακούς παράγοντες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις κρέμες BB και CC

Her News

Μεσοθεραπεία ματιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Pixie Cut: Η Emma Watson το υιοθέτησε αποδεικνύοντάς μας γιατί είναι τάση

HerNewskl