HerNews.gr
Διεθνή

Πάσχα 2023 – Άγιο Φως: Live η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Ειδική πτήση της AEGEAN, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για να φέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγάπης.

Στο αεροσκάφος που αναμένεται να προσγειωθεί γύρω στις 8.30 θα επιβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 16.30.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει, επίσης, συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια αεροπορικώς.

Άγιο Φως: Κοσμοσυρροή στην τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Στο μεταξύ, πλήθος πιστών έχει προσέλθει στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο από το Ισραήλ θα μεταφερθεί σε κάθε ορθόδοξη γωνιά του πλανήτη.

Στον ναό προσήλθε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, ο οποίος θα μπει στο ιερό κουβούκλιο και θα βγει κρατώντας στα χέρια του τα κεριά με το Άγιο Φως.

Λίγα λεπτά αργότερα αποσφραγίστηκε ο Πανάγιος Τάφος ο οποίος είχε προηγουμένως ελεγεχθεί εξονυχιστικά, ενώ στις 14:15 ξεκίνησε η επίσημη τελετή.

Πατήστε εδώ για να δείτε live εικόνα από τα Ιεροσόλυμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

NASA: Έφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή Artemis I

HerNews ka

Υπερψηφίσηκε το νομοσχέδιο αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ

Her News

Σεισμός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί – Εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι

Her News