HerNews.gr
Διεθνή

Σεισμός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί – Εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι

Παρά το γεγογός πως ακόμα και την Κυριακή εντοπίστηκαν επιζώντες στα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν σε Τουρκία και Συρία, ωστόσο οι σεισμοί της περασμένης Δευτέρας άφησαν πίσω τους πάνω από 33.000 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι άγνωστος, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι.

Στη Συρία άλλο ένα μεγάλο ζήτημα είναι η απουσία επαρκούς βοήθειας λόγω της κατάστασης με τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φόβοι για την εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων (όπως επιδημία χολέρας) στις πληγείσες περιοχές.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι ο αριθμός των νεκρών στη Συρία δεν έχει ενημερωθεί εδώ και δύο ημέρες. Από τους σεισμούς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29.605 άνθρωποι στην Τουρκία και περισσότεροι από 3.500 στη Συρία.

Ο χειρότερος απολογισμός μετά το 1939

Οι σεισμοί της Δευτέρας αποτελούν τους πιο θανατηφόρους από το 1939 στην Τουρκία.

Στην Αντιόχεια, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον Εγκέλαδο, οι καταστηματάρχες έχουν ξεκινήσει να αδειάσουν τα μαγαζιά τους αφού έχει γίνει πλιάτσικο σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το Reuters, κάτοικοι και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που ήρθαν από άλλες πόλεις καταγγέλλουν επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας, με εκτεταμένες αναφορές για πλιάτσικο σε επιχειρήσεις και σπίτια που κατέρρευσαν.

Ερντογάν: Αντιμέτωπος με την οργή και την αγανάκτηση

Οργή, αγανάκτηση και σκληρή κριτική αναφορικά με την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού μετά τους φονικούς σεισμούς έχει να αντιμετωπίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες των δύο δεκαετιών που βρίσκεται στην εξουσία. Όπως δήλωσε η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τους πλιατσικολόγους.

Επίσης, η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε το κυνήγι των εργολάβων που ευθύνονται για τις κακοτεχνίες που υπήρχαν στα κτήρια, δίνοντας εντολή για τη σύλληψη 113 από τους 131 υπόπτους.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζεράρ Πικέ: «Είμαι μαριονέτα της Κλάρα Κία και μου διαλέγει τα ρούχα μου»

HerNews ka

Η Taylor Swift είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος: Πως έχτισε τη «μυθική» της περιουσία

HerNews ka

Ισραήλ: Κλινική διδάσκει σεξ σε τραυματίες & παρθένους!

Her News b