HerNews.gr
Beauty

Πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας σωστά σύμφωνα με τους δερματολόγους

Για μερικούς από εμάς, το ξύρισμα των ποδιών μας είναι μέρος της τακτικής ρουτίνας περιποίησης σώματος. Είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε σύγκριση με εναλλακτικούς τρόπους όπως η αποτρίχωση με κερί ή η αποτρίχωση με λέιζερ.

Αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να ξυρίζετε σωστά; 

Spoiler: Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς κνησμό , έγκαυμα από ξυράφι , τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και κοψίματα, η απάντηση είναι πιθανότατα όχι. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα ομαλό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς κάθε φορά.

#1 Βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό

Βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό πριν το ξύρισμα για να μαλακώσετε τις τρίχες και να ανοίξετε τους πόρους. Οι ειδικοί συνιστούν το ξύρισμα  να γίνεται προς το τέλος του ντους σας, επειδή το δέρμα θα είναι πιο ενυδατωμένο, πράγμα που σημαίνει μικρότερο κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος. 

#2 Εφαρμόστε κρέμα ή τζελ ξυρίσματος

Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξυρίζετε ποτέ στεγνό δέρμα. Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν εγκαύματα από ξυράφι που προέρχονται από ξύρισμα χωρίς κρέμα ή τζελ. Το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα ή μόνο με νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος από τις λειαντικές δυνάμεις του ξυραφιού. Μια κρέμα ή τζελ βοηθά το ξυράφι να γλιστράει πιο εύκολα πάνω από το δέρμα, μειώνοντας την πιθανότητα γρατσουνιών ή ανομοιόμορφου ξυρίσματος.

#3 Ξύρισμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι το κόντρα ξύρισμα μπορεί να δώσει ένα πιο στενό, πιο απαλό ξύρισμα, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Ποτέ μην ξυρίζεστε πάνω από κόψιμο ή πληγή. Εάν έχετε λοίμωξη του δέρματος, το ξύρισμα στην περιοχή θα μπορούσε να επιβραδύνει την επούλωση ή να προκαλέσει την εξάπλωση και την επιδείνωση της λοίμωξης. 

#4 Ενυδάτωση μετά το ξύρισμα

Μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, βάλτε οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό καθώς το ξύρισμα μπορεί να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε ερυθρότητα και κνησμό εάν δεν επιδιορθωθεί.

#5 Αποφύγετε τη χρήση σκληρών προϊόντων μετά το ξύρισμα

Εάν η ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας είναι συνήθως φορτωμένη με όξινα ή τεχνητά αρωματισμένα προϊόντα, θα πρέπει να αποφύγετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το ξύρισμα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή ενόχληση, τσούξιμο ή ερεθισμό μετά από ένα φρέσκο ​​ξύρισμα.

#6 Ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας

Μετά το ξύρισμα, ξεπλένετε πάντα το ξυράφι σας για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση τριχών και προϊόντων. Η διασφάλιση ότι η λεπίδα είναι εντελώς καθαρή κάθε φορά που ξυρίζεστε ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης. 

#7 Αποθηκεύστε το ξυραφάκι σας σε στεγνό μέρος

Οι ειδικοί συνιστούν να αποθηκεύετε το ξυραφάκι σας σε δροσερό και ξηρό μέρος, καθώς αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας συσσώρευσης βακτηρίων. Αυτό μειώνει επίσης την πιθανότητα σκουριάς και παρατείνει τη μακροζωία της λεπίδας. 

#8 Αλλάζετε τη λεπίδα ξυραφιού σας τακτικά

Όταν η λεπίδα γίνεται θαμπή, γίνεται λιγότερο αποτελεσματική και επίσης μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμβάλει σε ερεθισμούς. Είναι καλύτερο να αντικαθιστάτε τις λεπίδες μετά από κάθε πέντε έως επτά ξυρίσματα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Dior SS23: Η νέα τάση στο μακιγιάζ μετά το ατμοσφαιρικό show

HerNewskl

Cozy Blonde: Το ξανθό του φθινοπώρου που ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα

HerNewskl

Noir Brunette: Πώς να κάνετε το χρώμα των μαλλιών σας να φαίνεται chic;

HerNewskl