HerNews.gr
Beauty

6+1 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο ντους για να μην βλάψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας

Είτε έχετε εύθραυστα μαλλιά που τείνουν να σπάνε είτε ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα; Οι ειδικοί έχουν λόγους να πιστεύουν ότι τα λάθη σας στο ντους μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετική νότα για το δέρμα και τα μαλλιά σας, εδώ είναι οι συνήθειες ντους που πρέπει να αναθεωρηθούν προσεκτικά.

1. Χρησιμοποιήστε πολύ ζεστό νερό

Μετά από μια κουραστική μέρα, υπάρχουν λίγα πράγματα πιο θεραπευτικά από ένα ζεστό ντους, αλλά τα μαλλιά σας θα μπορούσαν να πληρώσουν το τίμημα για αυτά τα λίγα λεπτά χαλάρωσης. Οι κομμωτές διασημοτήτων από όλο τον κόσμο συνιστούν να επιλέξετε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό. Η χρήση ζεστού νερού για το λούσιμο μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής και επίσης να βλάψει την επιδερμίδα της τρίχας. Εάν δεν σας αρέσει το κρύο νερό, καλό είναι πάντα να πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. 

 

2. Τρίβετε δυνατά τα μαλλιά

Συνήθως, μπαίνουμε στον πειρασμό να τρίψουμε καλά το σαμπουάν για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά του. Το έντονο τρίψιμο των μαλλιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών και ευαισθητοποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ στο σαμπουάν με τις άκρες των δακτύλων εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση και στη συνέχεια να ξεπλύνετε.

3. Παραλείπετε το conditioner

Έχει παρατηρηθεί ότι η παράλειψη του conditioner μετά το λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ξηρότητα των μαλλιών και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη πιθανότητα σπασίματος. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε conditioner μετά από κάθε σαμπουάν με μια φόρμουλα κατάλληλη για τα δικά σας μαλλιά.

4. Χρησιμοποιήστε μια συγκεκριμένη πετσέτα μαλλιών

Τα πρωινά που βιάζεστε, μπορεί να είναι δελεαστικό να στεγνώνετε το σώμα και τα μαλλιά σας με μία κίνηση πριν βγείτε από το ντους. Αλλά το να αφιερώνετε χρόνο για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με μια ειδική πετσέτα έχει τα πλεονεκτήματά του: Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με την ίδια πετσέτα που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας δεν ενδείκνυται, επειδή οι ίνες μπορούν να επιδεινώσουν το σπάσιμο της τρίχας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια πετσέτα σε μικροΐνες για να πιέζετε απαλά το νερό από τα μαλλιά με λιγότερη προσπάθεια. Μην εκπλαγείτε αν μετά τη μετάβαση σε πετσέτες μικροϊνών, οι οποίες δημιουργούν λιγότερη τριβή στα μαλλιά σας, βρείτε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί λιγότερα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος.

5. Δεν λούζετε αρκετά συχνά τα μαλλιά σας

Ένα πολύ μεγάλο διάστημα μεταξύ δύο λουσιμάτων δεν θα έχει θετικές συνέπειες για την υγεία των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, αν έχετε παρατηρήσει αύξηση της τριχόπτωσης , είναι χρήσιμο να αναθεωρήσετε το πρόγραμμα πλύσης σας. Το να λούζετε συχνά τα μαλλιά σας είναι απολύτως απαραίτητο για να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές, καθώς η εφίδρωση που αφήνεται στο δέρμα σας μπορεί να αυξήσει την τριχόπτωση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για καλύτερα αποτελέσματα.

6. Πλένετε πρόσωπο και σώμα πριν αφαιρέσετε όλο το προϊόν μαλλιών

Το καταλαβαίνουμε: θέλετε να πλύνετε το πρόσωπο και το σώμα σας ενώ περιμένετε να δράσει το σαμπουάν ή το μαλακτικό. Αλλά οι επαγγελματίες προτείνουν την αναμονή. Τα σαμπουάν και τα μαλακτικά για ξέβγαλμα μπορεί να περιέχουν συντηρητικά που τρέχουν στο μέτωπο και τη γραμμή των μαλλιών και, εάν δεν ξεπλυθούν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό και ακμή. Οπότε η πιο σωστή διαδικασία είναι: λούσιμο, conditioner, ξεπλένεις τα πάντα και μετά συνέχισε με την υπόλοιπη ρουτίνα.

7. Πλύσιμο του προσώπου σας πολύ συχνά

Το να πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά επίσης δεν είναι καλό για το δέρμα σας. Ενώ η διατήρηση ενός καθημερινού τελετουργικού πλυσίματος προσώπου μπορεί να κρατήσει μακριά τα σπυράκια και την ακμή, η υπερβολική χρήση μπορεί να διαταράξει τα καλά έλαια στο δέρμα σας, προάγοντας – το μαντέψατε – την «εμφάνιση της ακμής». Κατά γενικό κανόνα, φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Vanessa Hudgens: Υιοθέτησε την τάση του mermaid μανικιούρ

HerNewskl

Dark Velvet: Το Moody χειμωνιάτικο χρώμα μαλλιών που πρέπει να δοκιμάσεις

HerNews ka

Italian Manicure: Η νέα τάση που θα κυριαρχήσει στο manicure το 2023

HerNewskl