HerNews.gr
Αφιερώματα

Πενέλοπε Κρούζ: Όλα όσα δεν γνώριζες για την αγαπημένη ηθοποιό που σήμερα έχει τα γενέθλια της!

Η Πενέλοπε Κρουζ Σάντσεθ (γεννημένη 28 Απριλίου, 1974) είναι Ισπανίδα ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1991 όταν ήταν 16 ετών στην τηλεόραση και ένα χρόνο μετά έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Jamón, Jamón.

Έγινε γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες Vanilla Sky και Blow. Και οι δύο αυτές ταινίες κυκλοφόρησαν το 2001 και έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες.

Τη δεκαετία του 2000 η Πενέλοπε Κρούζ εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της κωμωδίας “Ζευγάρια σε Διακοπές” (Waking Up in Reno, 2002), το θρίλερ “Gothika” (2003), τη χριστουγεννιάτικη ταινία Noel (2004), την περιπέτεια Σαχάρα (Sahara, 2005), την ταινία κινουμένων σχεδίων G-Force (2009) και το μιούζικαλ Εννέα (Nine, 2009).

Οι πιο σημαντικές ταινίες της

Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες της είναι: το “Γύρνα Πίσω” (Volver, 2006), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα και το “Vicky Cristina Barcelona” (2008), για την οποία κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Ήταν η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται με Όσκαρ και η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που λαμβάνει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

Η ενασχόληση με τον χορό που κατέληξε στην υποκριτική

Η Πενέλοπε Κρουζ Σάντσεθ γεννήθηκε στο Αλκομπέντας της Κοινότητας της Μαδρίτης στην Ισπανία, από τους Ενκάρνα και Εδουάρδο Κρουθ. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Εντουάρντο, ο οποίος είναι τραγουδιστής και μια μικρότερη αδερφή, τη Μόνικα, η οποία είναι ηθοποιός.

 Αρχικά δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός και εστίασε την προσοχή της στο χορό, έχοντας κάνει μαθήματα κλασικού μπαλέτου για εννέα χρόνια. Έκανε μαθήματα ισπανικού μπαλέτου για τρία χρόνια και θέατρο για τέσσερα χρόνια στο σχολείο Κριστίνα Ρότα της Νέας Υόρκης.

 Η ίδια δήλωσε ότι “Συνήθιζα να βγάζω τα νύχια των ποδιών μου – θα πέθαιναν από το χορό- και έτσι έβγαζα ολόκληρο το νύχι και το πέταγα και δεν ένιωθα τίποτα”, ωστόσο, το μπαλέτο της έδωσε την πειθαρχεία που θα της ήταν απαραίτητη στην μελλοντική καριέρα της στην υποκριτική.

Σαν έφηβη, η Κρουζ έγινε λάτρης του κινηματογράφου μετά την προβολή της ταινίας Δέσε Με (Tie Me Up! Tie Me Down!, 1990) του Πέδρο Αλμοδόβαρ.Ξεκίνησε να πηγαίνει σε δοκιμαστικά αλλά δεχόταν διαρκώς την απόρριψη.

Η ίδια έχει πει “‘Ημουν πολύ εξωστρεφής σαν παιδί… Διάβαζα όταν ήμουν στο λύκειο τα βράδια, μάθαινα μπαλέτο και πήγαινα σε δοκιμαστικά. Έψαξα για έναν ατζέντη αλλά με έδιωξε τρεις φορές επειδή ήμουν ένα μικρό κοριτσάκι αλλά εγώ συνέχιζα να πηγαίνω”.

Προσωπική ζωή

Η Πενέλοπε Κρουζ είχε τρία χρόνια δεσμό με τον Τομ Κρουζ. Χωρίσανε τον Ιανουάριο του 2004.Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας “Σαχάρα” ξεκίνησε να βγαίνει με τον Μάθιου Μακόναχι. Τον Ιούνιο του 2006 είπαν σε συνέντευξή τους ότι αποφάσισαν να χωρίσουν.

 Το 2007 ξεκίνησε να βγαίνει με το Χαβιέρ Μπαρδέμ. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2010 και στις 22 Ιανουαρίου 2011 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Λίο Ενσίνας Μπαρδέμ. Στις 23 Ιουλίου 2013, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ένα κοριτσάκι, τη Λούνα, στη Μαδρίτη.

Η Πενέλοπε Κρουζ σήμερα έχει τα γενέθλια της και γίνεται 49 ετών, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιάσει το Met Gala 2023 με θέμα τον Karl Lagerfeld μαζί με την Michaela Coel, τον Roger Federer, τη Dua Lipa και την Anna Wintour.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες «γιορτές της μόδας» παγκοσμίως, κάτι που αποδεικνύει ότι λίγο πριν μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο στιλάτες ηθοποιούς της γενιάς της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζωρζ Σαρή: Σαν σήμερα το 1925 γεννήθηκε η συγγραφέας που όλοι αγαπήσαμε σαν έφηβοι

Her News b

Νίκος Πορτοκάλογλου: Ο “γιατί ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό” σήμερα έχει γενέθλια

Her News b

Μεγάλη Παρασκευή: Τα Πάθη και η Σταύρωση του Χριστού

HerNews ka