HerNews.gr
Beauty

5 τρόποι για να ενυδατώσετε τα ξηρά μαλλιά σας

Το να έχεις ξηρά μαλλιά απέχει πολύ από το να είναι ένα ασυνήθιστο πρόβλημα. Είναι τόσο συνηθισμένο που τα ξηρά μαλλιά είναι ένα από τα πιο καθολικά ζητήματα στην περιποίηση των μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη υγρασίας δημιουργεί ένα ντόμινο.

Όταν τα μαλλιά είναι στεγνά, είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, το σπάσιμο και τη θαμπάδα.

Διαβάστε παρακάτω για τους τρόπους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιτύχετε την ενυδάτωση των μαλλιών σας πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το λούσιμο.

#1 Προετοιμάστε τα μαλλιά σας

Ναι, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο είναι να κάνετε προετοιμασία. Μια νέα μέθοδος περιποίησης που κατακλύζει το TikTok: ένα λάδι, μάσκα, μαλακτικό μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά μαλλιά και να αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικοί άνθρωποι το κρατούν αυτό όλη τη νύχτα και άλλοι για μόλις μία ώρα. Μπορείτε να καλύψετε τα μαλλιά σας με ένα μαντήλι ή να τα τυλίξετε σε ένα scrunchie.

#2 Επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν

Στην ιδανική περίπτωση, το σαμπουάν σας θα πρέπει επίσης να ενυδατώνει τα μαλλιά σας. Και ακόμη κι αν ένα σαμπουάν ισχυρίζεται ότι είναι ενυδατικό, πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά την ετικέτα. Δεν ενυδατώνουν όλα τα σαμπουάν που ισχυρίζονται ότι είναι ενυδατικά τα μαλλιά σας.

#3 Χρησιμοποιήστε ένα Conditioner με μακροχρόνια οφέλη

Το τι δεν περιέχει το conditioner σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που περιέχει. Μερικά ενυδατικά μαλακτικά περιέχουν επίσης θειικά άλατα. Η εύρεση ενός μαλακτικού (και ενός σαμπουάν) χωρίς αυτά τα συστατικά είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για τη θεραπεία των ξηρών μαλλιών σας με το σωστά προϊόντα.

#4 Κλειδώστε την υγρασία

Το καλύτερο βήμα που πρέπει να κάνετε μετά την περιποίηση των μαλλιών σας είναι να στρώσετε  ένα ενυδατικό κάλυμμα για να κλειδώσετε την υγρασία. Εάν στεγνώνετε και ισιώσετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επιπλέον, θα χρειαστεί πάντα να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό θερμότητας για να αποτρέψετε το πιστολάκι και το σίδερο σας να εξαντλήσουν ή να εξατμίσουν αμέσως τα ενυδατικά προϊόντα που έχετε εφαρμόσει.

#5 Χρησιμοποιήστε mists, λάδια και ορούς μεταξύ των λουσιμάτων

Εάν μείνετε αρκετές ημέρες μεταξύ των λουσιμάτων, τα μαλλιά σας πιθανότατα θα επωφεληθούν από κάποιο επιπλέον προϊόν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένας καλός ορός είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα στις πλύσεις. Περάστε τα υγρά σας χέρια μέσα από τα μαλλιά σας και μετά βάλτε λίγο ορό. Μπορείτε να διατηρήσετε την υγρασία χρησιμοποιώντας ελαφριά mists όταν τοποθετείτε έλαια που παρέχουν προστασία από τη θερμότητα και τον ήλιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χρωματιστό eyeliner: Τι θα λέγατε να δώσετε μια ανοιξιάτικη πνοή στο μακιγιάζ σας;

HerNewskl

Jennifer Garner: Αυτό είναι το αγαπημένο της προϊόν για τα μαλλιά

Her News

Το χτένισμα των μαλλιών σας καθημερινά διεγείρει την ορμόνη της ευτυχίας

HerNews ka