HerNews.gr
Ελλάδα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Όσα έχουν καταθέσει έως τώρα οι συλληφθέντες ενώπιον του ανακριτή

Ο ήχος από τις σειρήνες των περιπολικών σηματοδοτεί λίγο μετά τις 10 τις αφίξεις των δύο αδερφών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Τα οχήματα της ασφάλειας περνούν στα ενδότερα κι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ οδηγούνται ενώπιον του 30ου ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεσή τους.

Παρά τα σε βάρος τους στοιχεία και οι δύο αρνούνται από την πρώτη στιγμή κάθε ανάμειξη στο έγκλημα. Υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν και δεν είχαν λόγο να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο και τονίζουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομική έρευνα και οι δύο φέρονται να απενεργοποίησαν τα δικά τους κινητά τηλέφωνα λίγες μέρες πριν τη δολοφονία και να χρησιμοποιούσαν κινητά φαντάσματα που δεν τα ενεργοποίησαν ποτέ ξανά μετά το έγκλημα.

Ο 40χρονος φέρεται να επέβαινε στο μηχανάκι των δραστών και κατά τη διαφυγή του από το σημείο να μπήκε στο λευκό βαν που οδηγούσε ο 48χρονος αδερφός του.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως το λευκό βανάκι της εταιρείας καθαρισμού βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος τυχαία, τόσο τη μέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη. Κάτι που ανέφερε στο Live News και η μητέρα τους.

Οι έρευνες για τους ηθικούς αυτουργούς, εκείνους που έστησαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου συνεχίζονται, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που τρέχουν και συντονίζουν τις έρευνες να θεωρούν πως σύντομα θα φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει φύλλο και φτερό τις διαδικτυακές σελίδες των δύο αδερφών. Ο 40χρονος με τα αρχικά Γ.Λ. που κατηγορείται ότι επέβαινε στο μοιραίο σκούτερ, είχε το ψευδώνυμο «μάγειρας», αδυναμία στα σκυλιά και κυκλοφορούσε με μια κόκκινη Ferrari.

Είχε ανεβάσει μια σειρά από φωτογραφίες με τραγουδιστές και αθλητές που φαίνεται να τον γνώριζαν προσωπικά.

Αθώος δηλώνει και ο 48χρονος αδερφός του, με τα αρχικά Σ.Λ. που φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν, εταιρείας καθαρισμού ιδιοκτησίας της γυναίκας του, που μίλησε στο Live News, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Οι στενοί συγγενείς του Γιώργου Καραϊβάζ ζητούν να ενημερωθούν επίσημα για το λόγο που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο για τουλάχιστον 11 μήνες.

Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση τρέχουν και οι έρευνες συνεχίζονται για να συμπληρωθεί ίσως το πιο καθοριστικό κομμάτι στο παζλ του εγκλήματος. Εκείνο που αφορά τους εγκεφάλους της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέλος οι όρθιοι σε διασκέδαση: Τι θα γίνει με τις μάσκες;

Her News b

Βασίλης Κικίλιας για πυρκαγιές: Από ανθρώπινο χέρι οι περισσότερες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών

Her News b

Γιώργος Βάλλης: Η κοπή πίτας της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ & η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά στις Ευρωεκλογές 2024

HerNews ka