HerNews.gr
Health

Υγιεινή διατροφή: Πώς να την ακολουθήσεις χωρίς να δυσκολεύεσαι

Αν έχεις νιώσει ποτέ ότι, όσο κι αν προσπαθείς να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, σου είναι αδύνατον, δεν είσαι μόνη! Με τόση πολλή πληροφορία που υπάρχει εκεί έξω, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς, να μην ξέρεις τι να πιστέψεις, και τελικά η υγιεινή διατροφή να σου φαίνεται βουνό!

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική -το να τρέφεσαι υγιεινά είναι απλό. Οι μόνες αλλαγές που πρέπει να κάνεις είναι στον τρόπο σκέψης σου γύρω από το φαγητό και σε μερικές συνήθειές σου. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χωρίς να δυσκολευτείς ιδιαίτερα!

Προετοίμασε τα γεύματά σου

Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σίγουρη πως κάθε γεύμα σου είναι υγιεινό είναι να το έχεις μαγειρέψει εσύ! Μάλλον σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμά σου είναι ήδη αρκετά φορτωμένο για να μαγειρεύεις κάθε μέρα -και έχεις δίκιο.

Δε χρειάζεται όμως καθημερινό μαγείρεμα για να έχεις πάντα στη διάθεσή σου σπιτικό φαγητό, υπάρχει η εναλλακτική του meal prep ή αλλιώς της προετοιμασίας φαγητού.

Αφιερώνοντας χρόνο μέσα στα Σαββατοκύριακα για να προετοιμάζεις τα γεύματα της εβδομάδας θα γλυτώνεις πολύ χρόνο στην καθημερινότητά σου. Και εκτός αυτού, θα αποφεύγεις τη γρήγορη λύση του delivery επειδή δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις.

Έτσι, θα παραμένεις συνεπής στο πρόγραμμα διατροφής σου, χωρίς να υποκύπτεις σε πειρασμούς.

Αν, παρόλα αυτά, δεν έχεις χρόνο ούτε τα Σαββατοκύριακα, μπορείς να επιλέξεις μια μηνιαία συνδρομή έτοιμου φαγητού, όπως το Fitness Meals ή να βρεις κάποιο εστιατόρια με υγιεινά γεύματα στο e-Food. Με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίσεις έτοιμο υγιεινό φαγητό σε κάθε σου γεύμα!

Μην πηγαίνεις στο super market χωρίς λίστα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις και να σαμποτάρεις τη διατροφή σου είναι να πηγαίνεις στο super market χωρίς λίστα. Όταν δεν έχεις λίστα, είναι πιο εύκολο να παρασυρθείς και να κάνεις παρορμητικές (και ανθυγιεινές) αγορές, τις οποίες να μετανιώσεις.

Οπότε, πριν κάνεις την επόμενη επίσκεψή σου στο super market, καλό είναι να έχεις φτιάξει μια λίστα με υγιεινά τρόφιμα και να παραμείνεις πιστή σε αυτή. Επιπλέον, κατά την επίσκεψή σου στο super market, προσπάθησε να παραμείνεις στους διαδρόμους με τα φρούτα, τα λαχανικά, τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά, αποφεύγοντας το διάδρομο με τα μπισκότα, τις σοκολάτες, τα τσιπς κτλ.

Τέλος, φρόντισε να διαβάζεις την ετικέτα του κάθε προϊόντος πριν το προσθέσεις στο καλάθι σου. Οι ετικέτες σου δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όχι μόνο για τις θερμίδες, αλλά και για όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο κάθε προϊόν, βοηθώντας σε να κάνεις τις σωστές επιλογές!

Αύξησε την πρωτεΐνη που καταναλώνεις

Είτε ο λόγος που κάνεις υγιεινή διατροφή είναι η απώλεια κιλών, είτε η βελτίωση της υγείας σου, το να βάλεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου θα σε βοηθήσει και στις δύο περιπτώσεις!

Χάρη στην ικανότητά της να σε χορταίνει και να σε κρατάει χορτάτη για ώρες, η πρωτεΐνη είναι πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά σου να τρέφεσαι πιο υγιεινά. Πέρα από αυτό, η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο των μυών και αυξάνει τις θερμίδες που καις μέσα στη μέρα… Tί παραπάνω να ζητήσεις από ένα θρεπτικό συστατικό;

Οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι το άπαχο κρέας, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί και τα βούτυρά τους, τα αυγά και τα όσπρια. Φρόντισε να τα έχεις όλα σε μόνιμη βάση στην κουζίνα και το ψυγείο σου, ώστε να τα μπορείς να τα βάζεις εύκολα στην καθημερινή σου διατροφή!

Ψήσε, αντί να τηγανίσεις

Ο τρόπος που μαγειρεύεις το φαγητό σου έχει επίδραση τόσο στο βάρος, όσο και στη συνολική υγεία σου. Παρόλο που το τηγάνισμα είναι ένας εύκολος και δημοφιλής τρόπος μαγειρέματος, επιβαρύνει το φαγητό με κορεσμένα λίπη, η κατανάλωση των οποίων έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να γλυτώσεις αχρείαστες θερμίδες και να κάνεις το φαγητό που μαγειρεύεις πιο υγιεινό είναι να προτιμήσεις το ψήσιμο από το τηγάνισμα.

Το ψήσιμο είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μαγειρέψεις όχι μόνο το κρέας και το ψάρι, αλλά και τα λαχανικά.

Αν βρίσκεις τα ωμά λαχανικά άνοστα, θα αλλάξεις γνώμη αν τα ψήσεις και τα σερβίρεις με χυμό λεμονιού ή λίγο βαλσάμικο. Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις το βράσιμο, το οποίο είναι ένας εξίσου υγιεινός τρόπος μαγειρέματος!

Αν μέχρι τώρα η υγιεινή διατροφή σε δυσκόλευε, δοκίμασε να ακολουθήσεις τα παραπάνω tips. Με μερικές μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου, σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 Τροφές για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

Her News

Ακοή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αποκλειστικά από τους ειδικούς της Akoustica Medica

Her News

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης

HerNews ka