HerNews.gr
Διεθνή

Για ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης βασιλείας της, την οποία κανένας άλλος Βρετανός μονάρχης στην ιστορία δεν έχει ισοφαρίσει, η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πέθανε ειρηνικά στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφτηκε 120 χώρες, αλλά ποτέ την Ελλάδα, τη γενέτειρα του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.

Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο γιος της, Κάρολος, ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου , του οποίου η στέψη έγινε το Σάββατο 6 Μαΐου, έχει πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα, και είναι γνωστός ελληνόφιλος , που μιλάει άπταιστα ελληνικά στις επισκέψεις του.

Το γεγονός ότι η Αυτού Μεγαλειότητα δεν έκανε ποτέ επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ακόμη και εκτός Ελλάδος ως «καταφατική παράλειψη».

Είναι μια παράλειψη που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος επισκέφθηκε την Ελλάδα αρκετές φορές έστω και ανεπίσημα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021 σε ηλικία 99 ετών, έλαβε το παρατσούκλι του «Φιλ ο Έλληνας» από τους Βρετανούς υπηκόους του.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν νοιαζόταν για το επίθετο, παρόλο που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, δεν επισκέφτηκε ποτέ τη γενέτειρά του μετά την εξορία του πατέρα του, και ο ίδιος είχε αποστασιοποιηθεί όταν ήταν μικρός, φυγαδεύτηκε μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ προφανώς συμμεριζόταν το συναίσθημά του και δεν επισκέφτηκε ποτέ την Ελλάδα ως βασίλισσα, αν και το ζευγάρι επισκέφτηκε τη χώρα για την κηδεία ενός από τους συγγενείς του Φίλιππου προτού πάρει τον θρόνο.

Σύμφωνα με Βρετανούς ιστορικούς, ο Φίλιππος δεν έδειξε ποτέ συναισθηματικό δέσιμο με τη χώρα της οποίας ήταν κάποτε πρίγκιπας.

«Σίγουρα ποτέ δεν ένιωσα νοσταλγία για την Ελλάδα», φέρεται να είπε. «Ένας παππούς που δολοφονήθηκε και ένας πατέρας που καταδικάστηκε σε θάνατο δεν με κάνει αγαπητό στους δράστες».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βρετανία: Η στιγμή που η Λιζ Τρας ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας – Βίντεο

Her News b

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας» – Εγκαταλείπει το Χόλιγουντ

Her News b

Πρίγκιπας Χάρι: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ στην Αφρική με το Netflix χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ

HerNews ka