HerNews.gr
Health

Πάρκινσον: Βρέθηκε η αιτία που προκαλεί τη νόσο; -Το ανθρώπινο όργανο που κρύβεται το μυστικό

Το «κλειδί» της νευρολογικής ασθένειας Πάρκινσον, που προκαλεί μυϊκή δυσκαμψία, τρέμουλο, προβλήματα στο περπάτημα, πιστεύουν ότι βρήκαν Φινλανδοί ερευνητές, έπειτα από σχεδόν 200 χρόνια επιστημονικής έρευνας.

Η αιτία που φέρεται να δημιουργεί αυτήν την τόσο δύσκολη πάθηση, κρύβεται στο έντερο του κάθε ανθρώπινου οργανισμού και ειδικότερα στα στελέχη του βακτηρίου Desulfovibrio.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εντοπίζοντας το μικρόβιο αυτό και τον τρόπο «δράσης» του θα μπορέσουν να βρουν και τις ανάλογες θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον.

 

Όπως αναφέρουν οι Φινλανδοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με βάση την έρευνα τους που δημοσιεύτηκε στο Frontier in Cellular and Infection Microbiology, ως πιθανά αιτία της νόσου Πάρκινσον ενοχοποιούνται τα στελέχη ενός βακτηρίου που ονομάζεται Desulfovibrio και βρίσκονται στο μικροβίωμα του εντέρου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Per Saris, επικεφαλής ερευνητής, από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι: «Γνωρίζουμε πλέον ότι η νόσος Πάρκινσον προκαλείται κυρίως από περιβαλλοντικούς παράγοντες, δηλαδή από την περιβαλλοντική έκθεση στα βακτηριακά στελέχη Desulfovibrio, και μόνο ένα μικρό ποσοστό, περίπου 10%, οφείλεται σε μεμονωμένα γονίδια».

Οι προηγούμενες ερευνητικές προσπάθειες της επιστημονικής ομάδας, με επικεφαλής τον δρ. Saris, είχαν ήδη διαπιστώσει ότι το βακτήριο Desulfovibrio (DSV) – ένας τύπος βακτηρίου που απορροφά τοξικά θειικά άλατα – ήταν άφθονο σε ποσότητα σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, ιδίως σε εκείνους που παρουσίαζαν πιο σοβαρά συμπτώματα, σε σύγκριση με τα υγιή άτομα.

Παρόλα αυτά, δεν είχαν διευρύνει σε εκείνο το στάδιο την έρευνά τους σχετικά με το πώς τα βακτηρία αυτά έπαιζαν ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα στις μασχάλες

Her News

Φυσικές θεραπείες για τα τσιμπήματα εντόμων

Her News

Ο Οκτώβριος ως μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

HerNews ka