HerNews.gr
Health

Φυσικές θεραπείες για τα τσιμπήματα εντόμων

Μερικές από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τσιμπήματα εντόμων μπορεί να υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας ή στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Ο ερχομός του καλοκαιριού φέρνει μαζί του πολλά έντομα, όπως τα κουνούπια. 

Η αποτελεσματικότητα των φυσικών θεραπειών για τα τσιμπήματα εντόμων σε σύγκριση με τα φάρμακα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Οι φυσικές θεραπείες μπορεί να μην λειτουργούν τόσο γρήγορα όσο τα φάρμακα. Μπορεί όμως να είναι εξίσου αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα για πολλούς ανθρώπους.

1. Μέλι

Το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο, για εγκαύματα και πολλές άλλες παθήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει αντιβακτηριακές, αλλά κι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έχει όμως και την ικανότητα να αντιμετωπίζει τα τσιμπήματα των εντόμων. Η κολλώδης σύσταση του μελιού σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα πάνω από την περιοχή του τσιμπήματος, προστατεύοντάς την από περαιτέρω ερεθισμούς, ενώ προάγει την επούλωση.

2. Aloe vera

Η αλόη βέρα περιέχει ενώσεις που ονομάζονται πολυσακχαρίτες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής αναστέλλοντας την απελευθέρωση ισταμινών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τον κνησμό και το πρήξιμο. Το τζελ της σχηματίζει επίσης ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα τσιμπήματα, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο κι αποτρέποντας περαιτέρω ερεθισμούς.

3. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική θεραπεία στο σπίτι για τσιμπήματα εντόμων, γιατί το πιθανότερο είναι ότι την έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. 

4. Βασιλικός

Τα αιθέρια έλαια του βασιλικού, όπως η ευγενόλη και η λιναλοόλη, συμβάλλουν στα θεραπευτικά του αποτελέσματα. Η ευγενόλη δρα ως ήπιο αναισθητικό, ανακουφίζοντας από τον πόνο και τον κνησμό. Η λιναλοόλη, από την άλλη πλευρά, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος που σχετίζεται με τσιμπήματα εντόμων.

Αυτό υποστηρίζεται από μια μελέτη στο International Journal of Food Properties, η οποία διαπίστωσε ότι οι ιδιότητες των σπόρων βασιλικού περιλαμβάνουν αντιμικροβιακή δράση κι αντιφλεγμονώδη δράση.

Πόνοι περιόδου: Φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας;

Her News

Τελικά επιτρέπεται το κολύμπι αμέσως μετά το φαγητό;

Her News

Ισορροπημένο γεύμα: Οι αναλογίες τροφών στο πιάτο σας

Her News