HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ρίκα Διαλυνά: Περιγράφει τις φρικτές στιγμές που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπη με ληστή- «Θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου»

Η ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Espresso” και στον Γιάννη Αρμουτίδη και περιέγραψε τα όσα φρικτά βίωσε όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή ο οποίος προσπάθησε να την στραγγαλίσει.

Μετά από τρία χρόνια ψυχοθεραπείας και εσωτερικής πάλης, η Ρίκα Διαλυνά εξιστόρησε το τραγικό συμβάν που βίωσε μέσα στο πολυτελές σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο όπου και ετοιμαζόταν να μετακομίσει καθώς το είχε πουλήσει έναντι μεγάλου ποσού. Για το λόγο αυτό είχε απολύσει την οικιακή της βοηθό και βρισκόταν ολομόναχη στο σπίτι της.

Η είδηση της πώλησης του σπιτιού της μαθεύτηκε και έτσι σχεδιάστηκε η ληστεία σε βάρος της, καθώς θεωρούσαν πως η Ρίκα Διαλυνά θα έχει μαζί της τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση.

Όσα περιέγραψε η Ρίκα Διαλυνά

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει, θα είχε πετάξει το άψυχο κορμί μου στο σπίτι, θα είχε κλειδώσει την πόρτα και θα με βρίσκατε μετά από μέρες. Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας συμπαθής και καθωσπρέπει κύριος-αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον πρωτοσυνάντησα – θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

«Ηταν πρωί όταν μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου συναντώντας έναν συμπαθητικό, νεαρό άνδρα. Παραξενεύτηκα που η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν ανοιχτή και, πριν προλάβω να ρωτήσω τι συμβαίνει, μου εξήγησε ότι είναι ο συντηρητής του ασανσέρ, το οποίο είχε βλάβη. Δεδομένου ότι έμενα στον έβδομο όροφο, αναστατώθηκα και ρώτησα πώς θα ανέβαινα τόσα σκαλοπάτια.

Με άνεση επαγγελματία με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι θα κάνει μια γρήγορη τροποποίηση στο ασανσέρ για να με εξυπηρετήσει. Με μια γρήγορη κίνηση επανέφερε έναν μικρό μοχλό –που βρισκόταν στο επάνω μέρος της πόρτας του ασανσέρ και προεξείχε- στη θέση του και προθυμοποιήθηκε να με συνοδέψει στον όροφό μου θέλοντας -όπως μου δήλωσε- να αποτρέψει κάθε πιθανότητα να εγκλωβιστώ μέσα σε αυτό, αν κάτι πάει λάθος. Δεν υποψιάστηκα το παραμικρό. Αντιθέτως, βρήκα την πράξη του εξαιρετικά ευγενική. Οταν βγήκα από τον ανελκυστήρα, με ακολούθησε. Δεν έδωσα σημασία, διότι θεώρησα, όπως ήταν λογικό, ότι θα έκανε κάποιες επιδιορθώσεις», περιγράφει η Ρίκα Διαλυνά.

«Ενώ, όμως, άνοιγα την πόρτα του διαμερίσματός μου, διαπίστωσα ότι με ακολούθησε στο εσωτερικό του, αιφνιδιάζοντάς με και λέγοντάς μου ότι έχω διαρροή ρεύματος στην κουζίνα. Ηταν τόσο γρήγορο το πρόσχημα που επικαλέστηκε, που προς στιγμήν με έπεισε. Και αντί να φωνάξω -όπως θα έπρεπε-, τον ρώτησα τι σημαίνει διαρροή ρεύματος και πού μπορεί να εντοπίζεται. Ξάφνου άνοιξε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος. Ηταν ο γείτονάς μου.

Με το που έφυγε ο γείτονας και κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματός μου διαπίστωσα ότι τα κλειδιά που είχα τοποθετήσει πίσω από την πόρτα δεν βρίσκονταν στη θέση τους».

“Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου”

Όσα εξιστορεί στη συνέχεια σοκάρουν: «Πριν προλάβω να σκεφτώ τι ακριβώς συμβαίνει, άκουσα τον κακοποιό -που εισέβαλε στο διαμέρισμά μου- να ουρλιάζει: “Είναι άδειο το διαμέρισμα; Είναι άδειο, άδειο;” Κάνοντας μια κίνηση με τις δύο παλάμες του όπως στύβουμε δυνατά μια πετσέτα στα χέρια μας, προσπάθησε να με τρομοκρατήσει πέφτοντας καταπάνω μου. Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, άρχισα να τρέμω. Δεν ξέρω τι του προκάλεσε η κατάστασή μου, αλλά χωρίς να με κοιτάξει, άρχισε να τρέχει προς τις σκάλες.

Ήμουν τόσο σοκαρισμένη, που δεν μπόρεσα ούτε καν να καλέσω την Αστυνομία. Ήμουν τόσο αναστατωμένη, που προτίμησα να φύγω το συντομότερο και να μην ξαναγυρίσω πίσω. Ήταν αποφασισμένοι, αφού πρώτα με βασανίσουν, να με δολοφονήσουν και μετά να αφήσουν το άψυχο κορμί μου. Με προστάτεψε ο Θεός.Η κόρη μου με πήρε αμέσως στην Κρήτη και από τότε δεν ξαναγύρισα στην Αθήνα, παρά για ελάχιστες περιπτώσεις».

«Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου»

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τον κίνδυνο που πέρασα και σήμερα για πρώτη φορά μιλάω για τον τρόμο που βίωσα και το πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά, για να δώσω κίνητρο στους μοναχικούς ανθρώπους να μην αποσιωπήσουν τέτοιου είδους συμβάντα. Να τα αντιμετωπίζουν με θάρρος, να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία και να φωνάξουν δυνατά.

Η δική μου στάση ήταν απόρροια τρόμου, και σήμερα την καταδικάζω. Ελπίζω η βαθιά μου εξομολόγηση να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον άνθρωπο να κινδυνεύσει τόσο. Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» δήλωσε στο τέλος η Ρίκα Διαλυνά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νεφέλη Κουρή: «Διστάζουν να μου δώσουν ρόλους μεγαλύτερης γυναίκας ή μαμάς – Θέλω να βάλω μια ταμπέλα που να λέει “έχω παιδί”»

Her News b

Ειρήνη Κολλιδά: Τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώνουν με ζώα. Γίνονται πιο υπεύθυνα και πιο ευαισθητοποιημένα

Her News

Τζένη Καζάκου: Ο κόσμος ίσως ψάχνει σε εμένα τη γιαγιά μου, τη Τζένη Καρέζη…

Her News