HerNews.gr
Ταξίδια

Tips για το τέλειο ταξίδι για…δύο

Οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι. Ή που θα τις θυμάστε για πάντα, ή που θα θέλετε να σβήσετε κάθε σπιθαμή ανάμνησης από το μυαλό σας…! Τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε αξέχαστα στην πρώτη σας ζευγαρο-εξόρμηση; Σας αποκαλύπτουμς πώς να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι για…δυο!
Ζευγάρι στην άκρη μιας προβλήτας δίπλα στο νερό - Οι πρώτες διακοπές μαζί: Tips για το τέλειο ταξίδι για δυο

Όλα στην αρχή φαντάζουν μαγικά και ανυπομονείτε να ξεκινήσετε για τις πρώτες σας διακοπές με το ταίρι σας.

Ωστόσο, λένε, πως οι πρώτες διακοπές μπορούν είτε να «στεριώσουν» ή να «χωρίσουν» ένα φρέσκο ζευγάρι. Κι αυτό γιατί βρίσκεστε για πρώτη φορά σ’ ένα διαφορετικό μέρος μόνο οι δυο σας, περνώντας και τις 24 ώρες κάθε ημέρας μαζί. Οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι είναι ίσως η καλύτερη δοκιμαστική περίοδος που μπορεί να περάσει η σχέση σας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, για να περάσετε επιτυχώς το ‘τεστ των πρώτων διακοπών’;

1. Ξεκινήστε με δοκιμαστικές αποδράσεις… για δυο

Άντρας και γυναίκα κρατιούνται χέρι-χέρι. Οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι

Αντί να «βουτήξετε στα βαθιά» κλείνοντας τις πρώτες σας πολυήμερες διακοπές μαζί, ξεκινήστε με μερικά δοκιμαστικά ταξίδια σύντομης διάρκειας. Ένα σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, μια απόδραση στη Θεσσαλονίκη, ένα city-break στην ελληνική πρωτεύουσα, ή ένα διήμερο στο κάστρο της Μονεμβασιάς, για να ξεκινήσουμε απ’ τους προορισμούς εντός Ελλάδας.

Ζευγάρι κρατώντας ψώνια στα χέρια

Τολμήστε, ακόμη, το πρώτο σας ταξίδι στο εξωτερικό, επιλέγοντας κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς Με αυτόν τον τρόπο και θα απολαύσετε μια μίνι απόδραση με το ταίρι σας και θα αποκτήσετε μια γενική ιδέα για το πώς συμπεριφέρεστε και οι δύο όταν είστε μαζί 24/7.
Τα μίνι ταξίδια σάς δίνουν την ευκαιρία να εντοπίσετε από νωρίς τα αδύνατα σημεία της σχέσης σας. Έτσι θα διαπιστώσετε, αν θέλετε να κλείσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές μαζί ή αν θα είναι καλύτερα να ταξιδέψετε… solo!

Ζευγάρι φιλιέται μπροστά από τον Πύργο του 'Αιφελ - tips για τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι

2. Σχεδιάστε τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι ανάλογα με τα δυνατά σας σημεία

Ζευγάρι προσπαθεί να προσανατολιστεί με ένα χάρτη ανά χείρας

Αντιμετωπίστε τις πρώτες σας «επίσημες» διακοπές ως ζευγάρι ως μια ευκαιρία για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα πράγματα για το ταίρι σας.

Αποφύγετε τους καυγάδες για το ποιος πρέπει να αναλάβει τι. Αναλογιστείτε τα δυνατά σας σημεία κι αποφασίστε από κοινού πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, για να περάσετε αξέχαστα στον προορισμό σας.

Ο πιο οργανωτικός ας αναλάβει τα απολύτως διαδικαστικά: αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας. Ο πιο δημιουργικός μπορεί να φροντίσει για το άλμπουμ των πρώτων σας διακοπών μαζί, αναλαμβάνοντας να απαθανατίσει τις ομορφότερες στιγμές από το κοινό σας ταξίδι.

3. Επιλέξτε έναν προορισμό που κάνει και στους δυο

Άντρας και γυναίκα μπροστά από μια υδρόγειο, αποφασίζουν για τις πρώτες κοινές διακοπές

Οι εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση κι όταν μάλιστα πρόκειται για τον πρώτο καιρό, είναι αυτές που ενθουσιάζουν ακόμη πιο πολύ κι «επιβεβαιώνουν» κάθε πλευρά για το σωστό της επιλογής τους.
Αν σκοπεύετε να κάνετε έκπληξη τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι στο άλλο σας μισό, φροντίστε να επιλέξετε προορισμό που θα αρέσει και στους δυο σας. Βρείτε τρόπους, για να ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντα του/της συντρόφου σας από νωρίς και χωρίς να το πάρουν είδηση, ότι έχετε… απώτερο σκοπό!

Ζευγάρι με σανίδες του σερφ στην παραλία

Ας πούμε ότι εσείς λατρεύετε τη θάλασσα και τις ατελείωτες ξάπλες δίπλα στο κύμα με ένα κοκτέιλ στο χέρι και το ταίρι σας είναι κάπως πιο δραστήριο και λατρεύει τις πεζοπορίες στο βουνό. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ένα δεκαήμερο διακοπών σε ένα ερημονήσι μάλλον δεν είναι η ιδανική επιλογή. Εναλλακτικά, επιλέξτε έναν προορισμό που να συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μοιράστε τις δραστηριότητες των διακοπών σας ανάλογα.

4. Μην το παρακάνετε με το πρόγραμμα

Ζευγάρι απολαμβάνει κρασί σε εστιατόριο

Καλή η οργάνωση, αλλά είστε διακοπές! Μην το παρακάνετε με το πρόγραμμα κι απολαύστε τον ελεύθερό σας χρόνο με το άλλο σας μισό. Προγραμματίστε ποια αξιοθέατα θέλετε να δείτε, τι δραστηριότητες θέλετε να κάνετε, αλλά αφήστε και μερικά πρωινά ελεύθερα για να ξυπνήσετε με την άνεσή σας και να συνέλθετε από το βραδινό μεθύσι!

Αγκαλιασμένες γυναίκες σε μια ερημική παραλία

Η ιδανική προσέγγιση για τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι είναι να τις απολαύσετε χαλαρά, αβίαστα, στον δικό σας εντελώς προσωπικό ρυθμό κι όχι να τρέχετε να προλάβετε ένα χρονοδιάγραμμα σαν να συμμετέχετε σε ομαδική εκδρομή τουριστικού πρακτορείου. Αποδεχτείτε τη διαφορετικότητα του καθενός σας και δημιουργήστε ευχάριστες, κοινές αναμνήσεις.

5. Συμβιβασμός = ισορροπία

Άντρας ταΐζει τη σύντροφό του γλυκό στο στόμα

Αφήστε τις αρχηγικές τάσεις στην άκρη. Οι πρώτες διακοπές σας ως ζευγάρι δεν είναι για να δείξετε ποιος είναι ο αρχηγός μέσα στη σχέση (κι εδώ που τα λέμε και καμία άλλη περίσταση). Αν αντιληφθείτε, ότι οι ισορροπίες αλλάζουν, ίσως οι διακοπές να είναι η ευκαιρία σας για να ξεκαθαρίσετε μερικά πράγματα.

Άντρας και γυναίκα κάνουν βόλτα με ποδήλατο

Δεν έχει σημασία ποιος κανόνισε τις διακοπές, ποιος έψαξε πού θα πάτε, φάτε, κοιμηθείτε, διασκεδάσετε. Είστε και οι δύο ίσοι και κάθε απόφαση θα πρέπει να είναι κοινή.

Μη φοβηθείτε να βγείτε και λίγο έξω από τα νερά σας. Δοκιμάστε, τολμήστε κι απολαύστε τον χρόνο σας μαζί! Αν για παράδειγμα είστε πολύ επιλεκτικοί στο φαγητό, κάντε μια εξαίρεση και παραγγείλτε κάτι διαφορετικό.

Μια σίγουρη λύση για να μην απογοητευτείτε από το φαγητό είναι να επιλέγετε πάντοτε μέρη που τρώνε και οι ντόπιοι. Παρομοίως, αν ο ένας είναι φανατικός της «στρογγυλής θεάς» και ο άλλος δεν αντέχει να βλέπει ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τηλεόραση, ίσως το να παρακολουθήσετε μαζί ένα ζωντανό παιχνίδι σε ένα πολύβουο στέκι μιας ευρωπαΪκής πρωτεύουσας να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

6. Ρομαντική απόδραση δεν ισούται με πρόταση γάμου

Άντρας κάνει πρόταση γάμου -έκπληξη στο ταίρι του

Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγόρι σας. Μην παρασύρεστε όμως. Όσο όμορφος κι αν είναι ο προορισμός σας, όσο τέλειο καιρό κι αν κάνει, όσο ρομαντική κι αν φαντάζει μια πρόταση γάμου με φόντο ένα κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα, οι πρώτες διακοπές δεν είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για μια πρώιμη πρόταση γάμου.

Κάθε πράγμα στον καιρό του δεν λέγανε οι παλιοί; Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Απλά φροντίστε να περάσετε και οι δύο καλά, χωρίς να κρύβεστε. Να είστε ο εαυτός σας και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Ζευγάρι βγάζει υποβρύχια selfie - tips για τισ πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι

Αν μετά την επιστροφή σας από τις πρώτες σας διακοπές δε βλέπετε την ώρα για να κανονίσετε την επόμενη κοινή σας απόδραση… τότε μάλλον τα έχετε καταφέρει! Η σχέση σας έχει περάσει το πρώτο «τεστ» και έχει βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στα θεμέλιά της.

7. Μη μεταμορφωθείτε σε πρωταγωνιστές του… Hangover 4

Ζευγάρι ξαπλωμένο σε παραλία

Ναι, οι διακοπές είναι για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τα αυστηρά προγράμματά της. Και μερικά ποτηράκια παραπάνω φαίνεται να διευκολύνουν αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην περάσετε τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι μεθυσμένοι.

Τα hangover συνήθως συνοδεύονται από κακή διάθεση, ακεφιές, κούραση και ενδεχομένως και νεύρα. Όταν κλείνατε τις διακοπές σας δεν τις φανταζόσασταν όμως έτσι, σωστά;

8. Μην κατηγορείτε το ταίρι σας για τις αναποδιές

Άντρας και γυναίκα αλληλοκατηγορούνται - οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι

Όταν κάτι κακό συμβαίνει, συνήθως μας φταίνε οι άλλοι.

Στην περίπτωση των κοινών διακοπών οι άλλοι πολλές φορές είναι ο άλλος/η άλλη. Αυτό με τη σειρά του μπορεί μέσα σε μια στιγμή να καταστρέψει τις διακοπές σας. Αν σας συμβεί κάτι αναπάντεχο (π.χ. να χάσετε μια βαλίτσα, να σας κλέψουν το πορτοφόλι) προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας.

Αντί να βάλετε τις φωνές στον/στη σύντροφό σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να σκεφτείτε ψύχραιμα τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα. Άλλωστε το να κατηγορείτε τους άλλους δεν αλλάζει κάτι και σίγουρα το να κατηγορείτε τον διπλανό σας θα δημιουργήσει ψυχρό κλίμα ανάμεσά σας. Και στις διακοπές και στις αναποδιές είστε ομάδα, κι όχι αντίπαλοι!

9. Καθορίστε το πορτοφόλι των διακοπών

Ζευγάρι στις πρώτες διακοπές σε εξωτικό προορισμό

Τα χρήματα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια, ιδίως στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκων των πρώτων κοινών διακοπών ενός ζευγαριού. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής.

Καθορίστε το πορτοφόλι των κοινών σας διακοπών από νωρίς και μη νιώσετε καθόλου άσχημα αν χρειαστεί να αναφέρετε το θέμα πρώτοι.

Αποφασίστε από κοινού αν θα μαζέψετε χρήματα μαζί και θα έχετε κοινό πορτοφόλι, αν θα μοιράζεστε τους λογαριασμούς ή αν τη μια θα πληρώνει ο ένας και την άλλη ο άλλος. Συζητήστε ακόμη αν έχετε κάποιο «ταβάνι» στα ημερήσια έξοδά σας ή αν θέλετε να ορίσετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό για όλη τη διάρκεια των διακοπών σας.

10. Επωφεληθείτε από τις προσφορές

Ερωτευμένο ζευγάρι σε παραλία - οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι

Δε βλέπετε την ώρα να πάτε το πρώτο σας ταξίδι ως ζευγάρι; Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Μειώστε την πιθανότητα για καυγάδες σχετικά με το budget των διακοπών χρησιμοποιώντας τις προσφορές. Με το εργαλείο «Φθηνότερος Μήνας» μπορείτε να δείτε πότε είναι ο πιο φθηνός μήνας μέσα στο έτος για να πετάξετε σε έναν προορισμό της επιλογής σας. Με το εργαλείο «Οπουδήποτε» μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά εισιτήρια για αναχωρήσεις στους πιο φθηνούς προορισμούς του κόσμου. Άλλωστε αν πετάτε με το ταίρι σας, σημασία έχει το ταξίδι… κι όχι ο προορισμός.

Πού να πάτε για τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι εντός Ελλάδας:

Χειμερινοί προορισμοί:

Πέδιλα σκι σε χιονισμένο τοπίο
  • Καστοριά: Απολαύστε μαζί τη θέα στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας και διαμείνετε σε μεγαλοπρεπή αρχοντικά που κοσμούν την πόλης της Καστοριάς.
  • Ιωάννινα: Ανακαλύψτε τους θρύλους και τις παραδόσεις της πρωτεύουσας των Ιωαννίνων και νιώστε από πρώτο χέρι τι πάει να πει… «πασάς στα Γιάννενα».
  • Καρπενήσι: Απόδραση στη φύση κι έντονες συγκινήσεις που απογειώνουν την αδρεναλίνη στα ύψη.
  • Ζαγοροχώρια: Από τους top ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Απολαύστε μοναδικό φυσικό τοπίο, αρχιτεκτονική, παράδοση και καλό φαγητό σε μια απόδραση για δυο στα πανέμορφα χωριά.

Καλοκαιρινοί προορισμοί

Οικισμός δίπλα στη θάλασσα στη Μήλο
  • Μήλος: Απίθανες παραλίες, κρυστάλλινα νερά κι ένα τοπίο μοναδικό. Ζήστε τον έρωτά σας στη ρομαντική Μήλο.
  • Μύκονος: Λαμπερή και κοσμοπολίτικη απόδραση για δυο στο Νησί των Ανέμων. Ανακαλύψτες τις γνωστές κι άγνωστες πτυχές της Μυκόνου μαζί με το ταίρι σας.
  • Πάρος κι Αντίπαρος: Προορισμός-ντουέτο για τις πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι! Τι δεν πρέπει να χάσετε στην Πάρο και την Αντίπαρo.
  • Σαντορίνη: Εκρηκτική ομορφιά κι ονειρικές διακοπές για δυο με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας.

Πιο… εξωτικές νότες για το πρώτο σας ταξίδι ως ζευγάρι

Ζευγάρι απολαμβάνει βόλτα μέσα σε κάμπριο αυτοκίνητο - οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι
  • Αβάνα: Λικνιστείτε σε ρυθμούς κουβανέζικους και αφεθείτε στους ρυθμούς της Αβάνας.
  • Μπαλί: Ταξίδι για δυο σε έναν προορισμό γεμάτο με ιστορικά μνημεία, πλούσια ιστορία, εξωτικές παραλίες, αναζωογονητικά σπα και ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά. Έτοιμοι για ένα ταξίδι για δυο στο Μπαλί;
  • Ταϊλάνδη: Οι πρώτες σας διακοπές σε έναν από τους πιο πολυπόθητους προορισμούς της Ασίας. Ανακαλύψτε την Ταϊλάνδη σε ένα ταξίδι ζωής.
  • Βιετνάμ: Οργώστε το εξωτικό διαμάντι της Ινδοκίνας κι ανακαλύψτε παρθένες παραλίες, επικά τοπία και ναούς ακλόνητους στα βάθη του χρόνου.

Πηγή: gr.skyscanner.com

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jet Lag: Πώς να διαχειριστείτε την διαφορά στην ώρα

Her News

Πόρτο Χέλι: Ταξίδι του μέλιτος στη Ριβιέρα της Ελλάδας

Her News

Σκιάθος: Έχει ψηφιστεί ως καλύτερη και από τις Σεϋχέλλες

Her News