HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αναστάσιος (Τάσος) Γαϊτάνης – Υποψήφιος ΝΔ μιλά στο HerNews: “Οι κόρες μου εκφράζουν την στενοχώρια τους που λείπω ώρες από το σπίτι”

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Γαϊτάνης, ένας νέος πολιτικός με όραμα και θέληση για τον τόπο. Πατέρας, πολιτικός και σύζυγος. Όπως δήλωσε και ίδιος δεν είναι εύκολο και οι κόρες του, εκφράζουν την στενοχώρια τους που ο μπαμπάς λείπει ώρες από το σπίτι. Έπειτα από την 4ετή πορεία του ως εκπρόσωπος της ΝΔ,ο Αναστάσιος Γαϊτάνης αποφάσισε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών.

Ο κος. Γαϊτάνης έδωσε συνέντευξη στο HerNews και τη δημοσιογράφο Βιβή Μπουγιούρα,

Γιατί επιλέξατε να εγκαταλείψετε την πορεία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση και να κατεβείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Αποφάσισα το 2019 να αφήσω την τοπική αυτοδιοίκηση και να αναμιχθώ στην κεντρική πολιτική για να συμβάλλω κι εγώ στις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει την πατρίδα μας. Νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να δώσω τη μάχη για την πατρίδα μας και να λέω αργότεραστις κόρες μου ότι προσπάθησα κι εγώ!

Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Αισιόδοξη για την πατρίδα και την Νέα Δημοκρατία. Παλεύουμε και πιστεύουμε πως θα λάβουμε ισχυρό ποσοστό που θα ξεκλειδώσει όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ πως οι συμπολίτες μου στο Νότιο Τομέα, όπου θέτω υποψηφιότητα για βουλευτής, θα αξιολογήσουν θετικά την παρουσία και τη στάση μου και θα με εκλέξουν για να τους εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή. 

Γιατί ένας νέος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά από την κυβέρνηση μας για την ενίσχυση των νέων. Ας θυμηθούμε το επίδομα των δύο χιλιάδων ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, την ενίσχυση της Παιδείας, την αύξηση των πρότυπων σχολείων, τα βιομηχανικά διδακτορικά και την εξωστρέφεια του Ελληνικού πανεπιστημίου, το «πρώτο ένσημο», την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, την μείωση της ανεργίας, την επέκταση του ολοημέρου προγράμματος στα σχολεία για να στηριχθούν οι οικογένειες ή το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς». Σήμερα η πατρίδα μας έχει πλέον πολιτική στέγασης για τους νέους που μέχρι χθες δεν υπήρχε και αναφέρομαι στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που δίνει τη δυνατότητα χορήγησης άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων σε νέους για την αγορά κατοικίας. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα εκτός από τη Νέα Δημοκρατία που να έχει μια τόσο ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για τους νέους και για αυτό αξίζει οι νέοι να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία. 

Κατεβαίνετε στις εκλογές επιδιώκοντας την αυτοδυναμία της ΝΔ. Είναι τόσο κακό να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας;

Θεωρώ ότι σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονων προκλήσεων, η σταθερότητα της χώρας εξυπηρετείται καλύτερα από μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη θέση. Σας καλώ να σκεφτείτε τι θα γινόταν το Φεβρουάριο του 2020, στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία, εάν αντί των ακαριαίων αποφάσεων που πήρε τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έπρεπε να έρθει σε συνεννόηση με έναν ή περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε την καθυστέρηση που θα είχε προκληθεί. Άρα, η σταθερότητα της χώρας περνά μέσα από την Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και μόνο.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι εκπρόσωπος τύπου; Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής σας καριέρας;

Κοιτάξτε ήταν πολύ τιμητικό για μένα να είμαι επί τέσσερα χρόνια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν τιμή και μεγάλη ευθύνη. Πρόκειται για μια θέση που απαιτεί πολύ διάβασμα, γνώση και ενημέρωση για ευρύ φάσμα θεμάτων. Και φυσικά, έχει αρκετό άγχος, αφού κάθε λέξη, κάθε πρόταση που λες αποτελεί εν δυνάμει στόχο κριτικής από την αντιπολίτευση. Δεν θα ξεχώριζα κάποια ιδιαίτερη δύσκολη στιγμή σε αυτή την πορεία. 

Πώς είναι ένας πατέρας που ασχολείται τόσο ενεργά με την πολιτική να μεγαλώνει δυο κόρες; Σας έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την πολιτική;

Όχι δεν μου έχουν εκφράσει κάποια ανησυχία. Εκφράζουν τη στεναχώρια τους που λείπω ώρες από το σπίτι. Τα παιδιά τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολιτική. Προσπαθώ όμως να περνώ ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Ο Αναστάσιος Γαϊτάνης είναι πατέρας, σύζυγος, πολιτικός. Τι είναι πιο δύσκολο;

Όλα είναι δύσκολα και απαιτητικά. Είναι όμως τρεις ρόλοι που μου αρέσουν και προσπαθώ να είμαι συνεπής στις απαιτήσεις τους. Ο πιο ωραίος, ο πιο τρυφερός ρόλος είναι του πατέρα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αναστάσιο Γαϊτάνη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ευαγγελία Μαρινάκη: Η δημοσιογράφος από την Κρήτη που ξεχώρισε μέσα από τα ρεπορτάζ της

Her News

Δημήτρης Μακαλιάς: «Έχει έρθει μεθυσμένος στο θέατρο και μας φώναζε, μας έβριζε»

Her News b

Ο Παραολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Βέλτσης μιλά στο HerNews: «Δεν ένιωσα ούτε λεπτό απογοητευμένος από τη ζωή»

HerNews ka