HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Χάρης Θεοχάρης μιλά στο HerNews: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης».

Ο Χάρης Θεοχάρης, πρώην υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία μιλά στο HerNews για την υποψηφιότητα του στο Νότιο Τομέα Αθηνών, τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως Υπουργός Τουρισμού, αλλά απαντά και στο γιατί οι νέοι να εμπιστευτούν τη Ν.Δ.
Ο Χάρης Θεοχάρης μιλά στο HerNews και τη Μπάγια Αντωνοπούλου

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου πλησιάζουν. Πιστεύετε ότι οι πολίτες προτιμούν μια κυβέρνηση αυτοδύναμη ή μια κυβέρνηση με τη συνεργασία περισσότερων κομμάτων; Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Η εκλογή είναι μία και το δίλημμα ένα: Σταθερά μπροστά ή πίσω ολοταχώς στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια; Με την πρόοδο ή με την οπισθοδρόμηση και την ιδεοληψία;
Με τις επενδύσεις που ανοίγουν θέσεις εργασίας, με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ή με την υπερφορολόγηση και το στραγγαλισμό της επιχειρηματικότητας;
Μακριά από εμένα οποιαδήποτε διχαστική λογική, αντικειμενικά όμως την 21η Μαΐου κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα με δικαίωμα ψήφου καλείται να επιλέξει το μέλλον της πατρίδας.
Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι το πλέον κρίσιμο των τελευταίων ετών, καθώς είναι αυτό που θα καθορίσει την κυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.
Η Ελλάδα τού σήμερα, μία ανάσα πριν από την κατάκτηση ανώτερης οικονομικής βαθμίδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, μπροστά σε τόσες προκλήσεις και ταυτόχρονα ευκαιρίες, χρειάζεται κυβέρνηση αυτοδυναμίας, χρειάζεται μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, η στήριξη της μεσαίας τάξης. Στήριξη της μεσαίας τάξης, στήριξη της επιχειρηματικότητας, υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, προστασία των ευάλωτων ομάδων. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις και για αυτές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Διατελέσατε με επιτυχία υπουργός Τουρισμού. Σε τι από όσα καταφέρατε θα θέλατε να σταθείτε;

Η θητεία μου ως υπουργός Τουρισμού συνέπεσε με την επέλαση της πανδημίας και με την ανάγκη διαχείρισης ενός εκ των βασικότερων πυλώνων της ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού. Αυτό μάλιστα κλήθηκα να το κάνω μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον, εκείνο του κορωνοϊού, καθώς τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς, και ανάλογα και εμείς έπρεπε να κάνουμε τις αντίστοιχες κινήσεις.

Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης αποτέλεσε καταλύτη για την πορεία του τουριστικού ρεύματος τα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς είχαμε ήδη καταφέρει να δώσουμε την εικόνα της σοβαρότητας, της οργάνωσης και της λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων.

Πολύ γρήγορα θέσαμε το χρονικό πλαίσιο επαναλειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας, με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα και η χώρα μας ταυτίστηκε με την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας σε συνδυασμό και με την «επαναλειτουργία» του τουρισμού.

Η συλλογική μας προσπάθεια, η οποία βασίστηκε στο πρόγραμμα, στην πίστη αλλά και τη θέληση, είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο τη διάσωση του brand name «Ελλάδα», αλλά και την ενίσχυσή του. Τώρα που έχουμε απομακρυνθεί από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, μπορώ να πω ότι πετύχαμε έναν άθλο για την πατρίδα μας.

Παράλληλα, μας δόθηκε η ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το τουριστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, ανοίξαμε νέες αγορές και ενισχύσαμε υφιστάμενες.

Αν σας ρωτούσε ένας νέος από τους χιλιάδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, γιατί να επιλέξει το κόμμα σας, τι θα του απαντούσατε;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη που ασχολήθηκε πραγματικά, σοβαρά και εις βάθος με τα προβλήματα των νέων. 

Π.χ. από το “πρώτο ένσημο”, που ήταν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης των εισφορών των πρωτοεμφανιζόμενων νέων στην αγορά εργασίας, μέχρι τα εξειδικευμένα προγράμματα για την απόκτηση στέγης από νέους ανθρώπους και νέα ζευγάρια.

Αυτά, μαζί με δεκάδες ακόμη ευεργετικά μέτρα και κίνητρα για τη νεολαία μας, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει πολιτική για τους νέους.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία εφόσον κερδίσει τις εκλογές;

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη παρουσιάσει και μάλιστα με λεπτομέρειες και κοστολόγηση, το αναλυτικό πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία. Μέσα από αυτό προκύπτουν οι βασικές της προτεραιότητες που δίνουν το στίγμα συνέχισης της δουλειάς που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια.

Βασική μας δέσμευση, αποτελεί η αύξηση των μισθών μέχρι και 25% έως το τέλος του 2027, με ταυτόχρονη διατήρηση της ετήσιας ανάπτυξης στο 3%. Παράλληλα, στις πρώτες θέσεις του προγράμματός μας θέτουμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, αλλά και το καλύτερο κράτος, και το αποτελεσματικότερο Δημόσιο.

Ψηφιακή κάρτα στο Δημόσιο, αξιολόγηση, διετής δοκιμαστική θητεία. Θα εφαρμόσουμε στην πράξη αυτό που ισχύει στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Παράλληλα, στηρίζουμε τη νέα γενιά με ένα πλέγμα δράσεων, όπως είναι η εξέλιξη του προγράμματος «Σπίτι μου», με διπλασιασμό των κονδυλίων. Επίσης, συνεχίζουμε την εθνική μας πολιτική στα θέματα εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Ποια είναι τα μεγάλα θέματα της περιφέρειάς σας και γιατί Χάρης Θεοχάρης στα Νότια;

Μπορούμε να πούμε ότι ο νότιος τομέας της Αθήνας, όπου είμαι υποψήφιος, είναι ένα ψηφιδωτό, στο οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει όλα εκείνα που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η έναρξη του μεγάλου έργου του Ελληνικού συμβολίζει την ανάπτυξη και φέρνει θετικά αποτελέσματα στην περιουσίες των πολιτών. Παράλληλα, όμως, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να διευθετήσουμε θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία αλλά και με την αλματώδη άνοδο των τιμών και των ενοικίων.

Παράλληλα, εστιάζουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει καταλυτικά σε μία καλύτερη καθημερινότητα.

Ευχαριστούμε τον Χάρη Θεοχάρη, πρώην υπουργό Τουρισμού και υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γεώργιος Νικολούτσος: Τα φαρμακεία στη πανδημία έβαλαν «πλάτη» για να έχει ο κόσμος την καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα»

Her News

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια»

HerNews ka

Έφη Παπαθεοδώρου: “Δεν έκανα κινηματογράφο γιατί βίωσα παρενόχληση – Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε με το «Παρά 5»

Her News b