HerNews.gr
Health

Τελικά πόσο καλό είναι το νερό με κουρκουμά;

Τα ροφήματα αποτοξίνωσης είναι πολύ δημοφιλή πλέον και μπορούμε σε καθημερινή βάση να τα απολαμβάνουμε. Εσείς ξέρατε ότι ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι το νερό με κουρκουμά;

Τι είναι ο κουρκουμάς;

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό curcuma longa και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Το μπαχαρικό είναι εγγενές στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση της γεύσης στα φαγητά. Πάμε να δούμε τα οφέλη του κι πόσο καλό κάνει να πίνετε νερό με κουρκουμά.

Βελτιώνει την πέψη

Ο κουρκουμάς βελτιώνει την πέψη επηρεάζοντας τη χοληδόχο κύστη να παράγει χολή και άλλα πεπτικά ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη σωστή πέψη. Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με κουρκουμά προετοιμάζετε το πεπτικό σας σύστημα για την υπόλοιπη ημέρα.

Προλαμβάνει το Αλτσχάιμερ

Η κουρκουμίνη, η φαρμακευτική ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά, είναι γνωστό ότι εξουδετερώνει τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ. Η ένωση εμποδίζει το σχηματισμό του βήτα-αμυλοειδούς, της πρωτεϊνικής ουσίας που προκαλεί βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς, η οποία σταδιακά οδηγεί σε Αλτσχάιμερ.

Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις

Η κατανάλωση νερού με κουρκουμά μπορεί να κάνει θαύματα για την καρδιά σας. Ο κουρκουμάς μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση. Με αυτόν τον τρόπο, το μπαχαρικό προστατεύει από συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Ο κουρκουμάς είναι ένας φυσικός καθαριστής του αίματος, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Πίνοντας νερό με κουρκουμά αποκτάτε μια υγιή λάμψη και επιβραδύνεται η τη διαδικασία γήρανσης.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το νερό με κουρκουμά είναι γνωστό ότι εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα, το οποίο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας στη διαδικασία απώλειας βάρους.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο κουρκουμάς περιέχει λιποπολυσακχαρίτες, ενδοτοξίνες που ενισχύουν την ανοσία και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος, γρίπης και άλλων λοιμώξεων. Η καθημερινή κατανάλωση νερού με κουρκουμά, ειδικά τον χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στους ενοχλητικούς ιούς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πονόλαιμος; Έτσι θα τον ανακουφίσεις πιο γρήγορα

Her News b

Έρευνα: Τι κίνδυνος υπάρχει αν κοιμόμαστε με αναμμένα φώτα τη νύχτα

Her News

Ύπνος: Η σωστή θέση που πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka