HerNews.gr
Health

Πονόλαιμος; Έτσι θα τον ανακουφίσεις πιο γρήγορα

throat

Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα ενός κρυολογήματος, μια παρενέργεια καταπονημένων φωνητικών χορδών ή ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό (όπως στρεπτόκοκκος).

Παρά την αιτία, αυτό που σε ενδιαφέρει πρώτα όταν σε πιάνει ο πονόλαιμος είναι πώς θα ανακουφιστείς, γρήγορα.

 

Μην προσπαθείς να φωνάξεις

Όσο περισσότερο ζορίζεις τη φωνή σου όταν εκείνη δεν είναι έτοιμη να βγει ακόμα, τόσο περισσότερο καταπονείς την ήδη ερεθισμένη περιοχή και συνεπώς καθυστερείς την αποθεραπεία. Η αφωνία αποτελεί μια ιδανική επιλογή, η οποία μπορεί να είναι δύσκολη αλλά θα προστατέψει τις φωνητικές χορδές σου.

Μην ψιθυρίζεις

Η πεποίθηση ότι το να ψιθυρίσεις είναι προτιμότερο από το να προσπαθήσεις να μιλήσεις κανονικά είναι εσφαλμένη κι αυτό διότι οι φωνητικές χορδές καταπονούνται ακόμα περισσότερο. Η ανάγκη της παντομίμας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο επιτακτική.

Μέλι

Όλα έχουν το δικό τους timing και κάπως έτσι το μέλι μπορεί να φανεί αντάξιο ενός ισχυρού φαρμάκου. Πόσο μάλλον όταν φας μια κουταλιά μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Το πρωί πριν φας ή πιεις οτιδήποτε μια κουταλιά θα σε κάνει να ξυπνήσεις γλυκά και να μαλακώσει το λαιμό φέρνοντας σιγά σιγά τη φωνή σου πίσω.

honey

Τσάι

Βαρέθηκες να πίνεις νερό; Ένα ζεστό φλιτζάνι ρόφημα από βότανα ή τσάι προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονεμένο λαιμό. Επιπλέον, το τσάι  περιέχει αντιοξειδωτικά που θεωρούνται πως ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιδήποτε τσάι, μαύρο, πράσινο, λευκό..

tea

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως αν κάνεις αρκετές φορές τη μέρα γαργάρες με ζεστό αλατόνερο μπορεί να μειωθεί το οίδημα στο λαιμό και να μαλακώσουν οι βλέννες, βοηθώντας να απομακρυνθούν πιο γρήγορα ερεθιστικά στοιχεία ή τα βακτήρια. Η γενική οδηγία είναι να λιώσεις μισό κ.γλ. αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό. Αν το αλμυρό νερό είναι πολύ δυσάρεστο για σένα, δοκίμασε να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα μελιού για να γλυκάνεις κάπως το μείγμα. 

Νεότερα Άρθρα

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Ποια είναι η ιδανική λύση αντιμετώπισης της – Δεν είναι τα φάρμακα

HerNews ka

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Πώς θα προστατευτούμε από την έκθεση στον καπνό

Her News

Mύθοι για την περίοδο

Her News