HerNews.gr
Beauty

Μήπως έχεις κατακράτηση υγρών κι όχι κυτταρίτιδα;

Όταν το δέρμα αποκτά όψη φλοιού πορτοκαλιού, ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν αυθόρμητα είναι αν έχεις κατακράτηση υγρών ή κυτταρίτιδα.

Αν και το αισθητικό αποτέλεσμα μοιάζει πολύ, πρόκειται για διαφορετικές καταστάσεις. Βέβαια, κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν μεταξύ τους, τόσο που δημιουργούν μεγάλη σύγχυση.

Οι ερωτήσεις και οι αμφιβολίες για αυτό το θέμα είναι πάντα πάρα πολλές και δυστυχώς, υπάρχει λίγη σαφήνεια και λίγες πληροφορίες.

Πρέπει λοιπόν να πούμε ότι η κυτταρίτιδα και η κατακράτηση υγρών δεν είναι το ίδιο πράγμα! Το ένα είναι αλλοίωση του λιπώδους ιστού και το άλλο προκαλείται από στασιμότητα υγρών.

Οι δύο συνθήκες μπορεί να εξαρτώνται η μία από την άλλη, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, βασιζόμενη μόνο σε ειδικούς στον τομέα.

Η δυσκολία είναι να βρεθούν επαγγελματίες που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ των δύο παθήσεων και που είναι επομένως σε θέση να προσδιορίσουν την καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπάρχουν θεραπείες για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης, αλλά πριν καταλάβουμε τι είναι, ας δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο.

Κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση είναι μια κατάσταση όπου το σώμα κατακρατά υγρά και τοξίνες στους ιστούς, ιδιαίτερα στους χώρους μεταξύ των κυττάρων.

Το πρόβλημα, επομένως, είναι ότι το λεμφικό σύστημα δυσκολεύεται να αποστραγγίσει τα υγρά. Αυτό οδηγεί σε πρήξιμο, χαρακτηριστικό της κατακράτησης υγρών.

Γενικά, είναι μια εντοπισμένη ατέλεια, για παράδειγμα στα πόδια ή τους γλουτούς, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά σημεία του σώματος.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές: από τον έμμηνο κύκλο μέχρι τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και τον τρόπο ζωής. Το σημαντικό είναι να προσδιορίσετε έναν και μετά να ενεργήσετε ανάλογα.

Πρέπει να πούμε ότι η κατακράτηση μπορεί να προκληθεί τόσο από εξωτερικούς παράγοντες, όσο και από δυσλειτουργίες του λεμφικού συστήματος.

Όπως είπαμε και πριν, στην πραγματικότητα, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν τα κύτταρα αρχίζουν να κατακρατούν υγρά προκαλώντας πρήξιμο, πόνο, αύξηση βάρους ή δυσκαμψία των αρθρώσεων.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η ταλαιπωρία από κατακράτηση δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά και ανησυχία για την υγεία.

Ειδικά η καθιστική ζωή, οι διατροφικές ελλείψεις, το αλκοόλ, το κάπνισμα και αν είστε όρθια για πολύ ώρα, επιβαρύνουν την κατάσταση.

Για την πρόληψη ή τη θεραπεία της κατακράτησης είναι απαραίτητο να φροντίζετε το σώμα σας, από μέσα προς τα έξω.

Η συνεχής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, όπως και η γυμναστική, με απλούς τρόπους, όπως το περπάτημα. Επίσης το dry brushin μπορεί να βοηθήσει.

Μια άλλη πτυχή που δεν πρέπει να υποτιμάται είναι η διατροφή. Πρέπει να ενσωματώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά και να περιορίσετε την κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφίμων.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, επομένως, η κατακράτηση δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να ανησυχείτε.

Ωστόσο, το αισθητικό ερώτημα παραμένει πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Ακολουθώντας όμως έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορείτε σίγουρα να περιορίσετε το πρόβλημα μέχρι να εξαφανιστεί.

Κυτταρίτιδα

Για κυτταρίτιδα μιλάμε όταν υπάρχει φλεγμονή του υποδόριου ιστού που προκαλεί, και σε αυτή την περίπτωση, πρήξιμο και την περίφημη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επηρεάσει διάφορες περιοχές του σώματος. Συχνά εμφανίζεται στα πόδια, τα χέρια ή τους γλουτούς. Είναι πολύ δύσκολο να την καταπολεμήσουμε μόνο με γυμναστική και σωστή διατροφή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ήβη Αδάμου: Έκανε την πιο κομψή καστανή απόχρωση στα μαλλιά της!

HerNewskl

Rihanna: Έκανε το ντεμπούτο της στο Blunt Bangs με κομψή androgyny εμφάνιση

HerNews ka

Pοuty lips: Πώς να αποκτήσετε τα χείλη που ονειρεύεστε;

HerNewskl