HerNews.gr
Beauty

5 Tips για απαλά πόδια μετά το ξύρισμα!

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το παραδοσιακό ξύρισμα, με ξυραφάκι για τα πόδια τους. Αν και το να ξέρετε πώς να ξυρίζετε τα πόδια σας μπορεί να φαίνεται μάλλον απλό, υπάρχουν βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος.

Θέλετε λοιπόν να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος όταν ξυρίζετε τα πόδια σας; Συγκεντρώσαμε απλές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε για το ξύρισμα!

1. Xρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ξυράφι 

Εάν η λεπίδα του ξυραφιού σας τραβάει τις τρίχες του σώματός σας ή αισθάνεται τραχύ στο δέρμα σας κατά το ξύρισμα, ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. 

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας πριν ξυρίσετε τα πόδια σας 

Εάν τα πόδια σας δεν είναι καλά ενυδατωμένα, θα είναι πιο δύσκολο το ξύρισμα. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες ερεθισμού και μπορείτε να κοπείτε πιο εύκολα. 

3. Εφαρμόστε τζελ για το ξύρισμα

Η χρήση τζελ ξυρίσματος διατηρεί την υγρασία και βοηθά το ξυράφι να γλιστράει πιο εύκολα στο δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να δείτε πού πρέπει ακόμα να ξυριστείτε, ώστε να μην χρειάζεται να ξυριστείτε ξανά στην ίδια περιοχή.

4. Ξυρίστε με μακριές, σταθερές κινήσεις

Δεν χρειάζεται να πιέζετε δυνατά το ξυράφι όταν ξυρίζεστε κι όσο η λεπίδα σας είναι καθαρή και κοφτερή. Ξυρίστε με μακριές, σταθερές κινήσεις.

Ξυρίστε προσεκτικά γύρω από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως τους αστραγάλους και τα γόνατα, για να αποφύγετε τα κοψίματα. Και όταν ξυρίζετε τα γόνατά σας, δοκιμάστε να λυγίσετε το πόδι σας για να ξυρίσετε καλύτερα το μπροστινό μέρος του γονάτου και μετά ισιώστε το πόδι σας όταν ξυρίζετε πίσω.

Σταματήστε και ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας μετά από κάθε πέρασμα, για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του τζελ ξυρίσματος και τις τρίχες του σώματος. Και, αφιερώστε χρόνο για να αποφύγετε τα κοψίματα. Μην βιάζεστε!

5. Ενυδατώστε τα πόδια σας μετά το ξύρισμα

Όταν είστε ικανοποιημένες με το ξύρισμα, ξεπλύνετε τα πόδια σας, σκουπίστε το δέρμα σας με μια πετσέτα και εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού του δέρματος μετά το ξύρισμα και θα διατηρήσει τα πόδια σας ενυδατωμένα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

HerNews ka

Ενυδατική κρέμα ημέρας: Ποια να επιλέξω;

Her News b

Οι αλλαγές στην επιδερμίδα μας καθώς μεγαλώνουμε

Her News