HerNews.gr
Beauty

Οι αλλαγές στην επιδερμίδα μας καθώς μεγαλώνουμε

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας, αλλά καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα αλλάζει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας κρατάει ζεστές όταν έχει κρύο και δροσερές όταν έχει ζέστη. Η επιδερμίδα επίσης μας προστατεύει από μολύνσεις και χρησιμοποιεί νεύρα για να μας προστατεύσει από τον κίνδυνο.

Όπως γνωρίζετε, το δέρμα σας γερνάει όσο γερνάτε, αλλά ξέρατε ότι πρέπει επίσης να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Βρεφική επιδερμίδα

Τα στρώματα του δέρματος ενός μωρού είναι έως και πέντε φορές πιο λεπτά από έναν ενήλικα. Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα. Το δέρμα του μωρού παράγει επίσης ιδρώτα και λιπαρότητα ακανόνιστα και είναι πιο ευαίσθητο στις κλιματικές αλλαγές.

Παιδικό δέρμα

Αν και το δέρμα ενός παιδιού είναι σίγουρα πιο σκληρό από ενός μωρού, εξακολουθεί να είναι πιο λεπτό από το δέρμα ενός ενήλικα. Είναι επίσης πιο ευάλωτο στη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία, και ως εκ τούτου η φροντίδα από τον ήλιο γίνεται κορυφαία προτεραιότητα για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Εφηβικό δέρμα

Μόλις μπουν αυτές οι ορμόνες, το δέρμα μπορεί να αλλάξει δραματικά, κάτι που μπορεί να γίνει αρκετά οδυνηρό. Η αύξηση της παραγωγής σμήγματος οδηγεί σε φραγμένους πόρους και κηλίδες. Για ορισμένα παιδιά σε αυτή την ηλικία, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή, η οποία μπορεί να είναι επώδυνη και λέγεται ότι επηρεάζεται έως και το 85% των εφήβων.

Η επιδερμίδα στα 20

Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 26 με 28 ημέρες κι είναι εύκολο να μην του δίνετε πολλή προσοχή, καθώς είναι αρκετά φρέσκο και σφριγηλό. Ωστόσο, το δέρμα δεν ξεχνά και ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσετε στα 20 σας θα καθορίσει τη ζημιά που θα προσπαθήσετε να διορθώσετε στα 30 και τα 40 σας.

Η επιδερμίδα στα 30

Ο κύκλος ανανέωσης του δέρματος έχει αρχίσει να επιβραδύνεται και πλέον ανανεώνεται κάθε 30 με 32 ημέρες. Οι λεπτές γραμμές και η υπερμελάγχρωση μπορεί να αρχίσουν να γίνονται αισθητές και οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν. Τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται επίσης πιο αδύναμα.

Το δέρμα στα 40

Το δέρμα ανανεώνεται πλέον κάθε 40 ημέρες, καθώς επίσης υποφέρει από επιβράδυνση του λεμφικού συστήματος. Αυτό οδηγεί σε περισσότερο πρήξιμο γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα. Η παραγωγή σμήγματος έχει επίσης μειωθεί, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο ξηρό και ευάλωτο σε ζημιές από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Το δέρμα στα 50

Οι πόροι του δέρματος μπορεί να φαίνονται διευρυμένοι, καθώς το δέρμα χαλαρώνει γύρω τους. Το δέρμα μπορεί να φαίνεται πολύ πιο ξηρό και η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται σημαντικά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισθητό στα βλέφαρα και τον λαιμό.

Πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας στις αλλαγές θερμοκρασίας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Η θεραπεία προσώπου που επέλεξε μετά τις διακοπές της

HerNewskl

Ariana Grande: Υιοθέτησε την πιο φωτεινή τάση στο μακιγιάζ!

HerNewskl

Καλλυντικά με SPF για περισσότερη προστασία

Her News