HerNews.gr
Διεθνή

Χερσώνα: «Βούλιαξαν» 24 χωριά μετά την έκρηξη στο φράγμα – 40.000 άμαχοι σε ζώνες που απειλούνται

Συνεχίζεται και σήμερα η μαζική απομάκρυνση κατοίκων στη νότια Ουκρανία μετά τη μερική καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα, η οποία προκάλεσε πλημμύρες σε παρόχθιες κοινότητες κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού και για την οποία αλληλοκατηγορούνται Κίεβο και Μόσχα.

«Η πιο δύσκολη κατάσταση επικρατεί στην περιοχή Κοραμπέλνι στην πόλη της Χερσώνας. Μέχρι στιγμής το επίπεδο το νερού ανέρχεται στα 3,5 μέτρα, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην κοινότητα που τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν από τα ρωσικά τον Νοέμβριο του 2022», ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Κουλέμπα.

Οι εκκενώσεις θα συνεχιστούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες με λεωφορεία και τρένα, πρόσθεσε. «Πάνω από 40.000 άνθρωποι βρίσκονται σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν. Οι ουκρανικές αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα πάνω από 17.000. Δυστυχώς, πάνω από 25.000 άμαχοι βρίσκονται σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο», ανέφερε χθες ο ουκρανός γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κόστιν.

«Σε αυτό το στάδιο έχουν πλημμυρίσει 24 κοινότητες στην Ουκρανία», ανέφερε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όσκαρ 2024: Η συγκινητική αναφορά της Έμα Στόουν στην κόρη της

HerNews ka

Έλον Μάσκ: Λανσάρει άρωμα με την ονομασία «Καμμένα Μαλλιά» (Εικόνα)

Her News b

Άλλος άνθρωπος η Bianca Censori: Δείτε τι φόρεσε στην έξοδο με τα παιδιά του Kanye West

HerNews ka