HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού είναι τόσο σημαντική, που το να λερώσει τα ρούχα ή τις πετσέτες σας αξίζει τους λεκέδες που μπορεί να προκαλέσει. Το αντηλιακό συνήθως αφήνει έναν ελαφρώς λιπαρό λεκέ που μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τα περισσότερα υφάσματα, αλλά ο λεκές μπορεί να γίνει πιο επίμονος όσο περισσότερο αφεθεί χωρίς επεξεργασία ή εάν πλυθεί με σκληρό νερό.

Τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται avobenzone η οποία αντιδρά με το σκληρό νερό και δημιουργεί σκούρους καφέ  λεκέδες που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Η σοβαρότητα του προβλήματος εξαρτάται συνήθως από την περιεκτικότητα σε ίνες του ενδύματος και τη σκληρότητα του νερού. Τα συνθετικά λεκιάζουν πιο εύκολα από το βαμβάκι ή τις φυσικές ίνες.

Μετά τον καθαρισμό ενός λεκέ από αντηλιακό στα ρούχα, φροντίστε να ελέγξετε τη λεκιασμένη περιοχή πριν πετάξετε το αντικείμενο στο στεγνωτήριο. Η υψηλή θερμότητα μπορεί να δημιουργήσει το λεκέ και να κάνει πολύ πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

Πριν ξεκινήσεις

Όπως με κάθε λεκέ, όσο πιο γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί ο φρέσκος λεκές, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας για την αφαίρεση. Ελέγξτε την  ετικέτα φροντίδας  στο ρούχο πριν αντιμετωπίσετε τον λεκέ από το αντηλιακό. Δοκιμάστε πρώτα οποιοδήποτε απορρυπαντικό ή διάλυμα καθαρισμού σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποχρωματίζει το ύφασμα.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από αντηλιακά από υφάσματα που πλένονται

Αντισταθείτε στην επιθυμία να τρίψετε το σημείο αμέσως. Αυτό απλώς θα σπρώξει τον λεκέ πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος και θα κάνει τον λεκέ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

υλικά που χρειάζονται για την αφαίρεση λεκέδων από αντηλιακό

Προεπεξεργαστείτε τον λεκέ

Αντιμετωπίστε τη λεκιασμένη περιοχή με ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων πριν το πλύσιμο ή με ένα υγρό απορρυπαντικό βαρέως τύπου.

προεπεξεργασία ενός λεκέ από αντηλιακό με απορρυπαντικό

Τρίψτε το λεκέ

Απλώστε το αφαιρετικό λεκέδων ή το απορρυπαντικό στον λεκέ από το αντηλιακό με τα δάχτυλά σας ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και μετά αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. 

απορρυπαντικό εργασίας με μια μαλακή βούρτσα

Πλύνετε το ρούχο

Προσθέστε απορρυπαντικό βαρέως τύπου στο πλυντήριό σας και  πλύνετε  το προϊόν με το πιο ζεστό νερό που επιτρέπεται στην ετικέτα φροντίδας. Εάν το σπίτι σας έχει σκληρό νερό, προσθέστε ένα αποσκληρυντικό νερού στο πλύσιμο ή  πλύνετε  το αντικείμενο στο χέρι με ζεστό  νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κόλπα βαφής για μικρά δωμάτια που θα ενισχύσουν την αίσθηση του χώρου

HerNews ka

Cottagecore: Η αγροτική αισθητική..στην πόλη!

Her News b

Tips για να οργανώσετε τα ρούχα στη ντουλάπα σας

Her News